Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), разшири обхвата на

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), разшири обхвата на
Коментари Харесай

БАБХ пое контрола на „Капитан Андреево“

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), разшири обсега на активността си, като включи товаро-разтоварните действия в формалния си надзор, оповестиха от пресцентъра на организацията.

С това БАБХ се преценява с определение на Върховния административен съд (ВАС) за открита липса на нормативна и административна регулация за осъществяване на товаро-разтоварните действия като част от формалния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.



Физическите инспекции и инспекциите за еднаквост на граничен пункт „ Капитан Андреево “ на животни и артикули, които подлежат на фитосанитарен и ветеринарномедицински надзор, както и контролът на артикули от неживотински генезис, в това число лабораторни изпитвания и разбори, ще се правят от БАБХ с обезпечени от контролния орган уреди за разтоварване, отваряне и обзор.

Служителите от отдел ГИП „ Капитан Андреево “ ще реализират товаро-разтоварването на транспортните средства, когато е належащо да се обезпечи достъп до пратките за осъществяване на инспекция по формалния фитосанитарен и ветеринарномедицински надзор.



При разширението на дейностите по формалния надзор, Агенцията по храните взема поради нуждата от предприемане на незабавни ограничения за запазване на публичния ред на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, както и отбрана на високия публичен интерес, по отношение на обезпечаването на безвредни храни, импортирани от трети страни в границите на Европейския съюз, се показва в известието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР