Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) провери 1159 обекта

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) провери 1159 обекта
Коментари Харесай

БАБХ ще унищожи 217 кг риба без документи, установена при проверките за Никулден

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ревизира 1159 обекта за развъждане на аквакултури, за произвеждане и търговия с риба и рибни артикули , хранилища за търговия на едро, заведения за публично хранене, пазари и тържища в страната, във връзка празника Никулден, оповестиха от организацията.

Съставени са две наставления на територията на област Варна във връзка несъответствия в Системата за ръководство на сигурността на храните, и сградов фонд и съоръжение.

Издадени са 5 акта за административно нарушаване - изчезнали документи за генезис на рибата и продажба на риба на нерегламентирано място. Актовете са за търговци на територията на Пловдив, София, Пазарджик, Шумен и Стара Загора. Насочени за заличаване са 217 кг риба без документи за генезис.

За съпоставяне с предишни години: през 2018 година са формирани 7 акта и са възбранени 7 кг риба и рибни продукти; през 2017- 9 акта и 22 кг риба; през 2016 - 4 акта и 255 кг риба; през 2015 - 9 акта и 101 кг риба и рибни артикули.

В областите Габрово, Добрич, Стара Загора, Шумен, Видин, Разград и Монтана част от инспекциите са осъществени взаимно с представители на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури . В ОДБХ - Шумен и с Икономическа Полиция, а в ОДБХ - Монтана и взаимно със Съюза на потребителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР