Българска парламентарна делегация, в която взе участие министърът на външните

...
Българска парламентарна делегация, в която взе участие министърът на външните
Коментари Харесай

Групата за приятелство Италия – България в италианския Парламент прие декларация по повод 24 май

Българска парламентарна делегация, в която взе присъединяване министърът на външните работи Теодора Генчовска, се срещна през днешния ден в Рим с групата за другарство Италия-България в италианския Парламент.

След извършената среща италианските народни представители излязоха с декларация във връзка 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

„В деня, когато се празнува основаването на българската писменост, считаме за належащо да отдадем респект на историческия принос на Светите братя Кирил и Методий и техните възпитаници в основаването и разпространяването на славянската книжовност и също по този начин да подчертаем ролята на българското царство при княз Борис I за опазването и разпространяването на славянската просвета. Вярваме, че една от полезностите на Европейски Съюз е културното и историческо многообразие и заради тази причина бихме желали да признаем приносът на България за Европа и нейното значение за европейската просвета. Това е една историческа истина, която считаме за значимо да признаем и помним! ”, се споделя в текста на декларацията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР