Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Япония. Утре

...
Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Япония. Утре
Коментари Харесай

Цвета Караянчева ще бъде на аудиенция при японския император Акихито


Българска парламентарна делегация е на публично посещаване в Япония. Утре следва визита на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева при японския император Акихито. Делегацията ще се срещне и с премиера на Япония и депутати. Защо японци популяризират България в родината си - описват специфичните ни пратеници Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

Япония, където се срещат бъдещето и предишното. Третата най-голяма стопанска система в света. И страната, в която животът балансира сред свръхмодерните технологии и вековните обичаи. Посещението на българската делегация идва в навечерието на значими годишнини.

Догодина България и Япония означават 110 години от първия формален контакт сред двете страни и 80 години от началото на дипломатическите връзки. В Токио и Киото, българските депутати срещнаха японци, посветили време и старания за триумфите на страната ни, оповестява Българска национална телевизия.

Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: Оттук нататък можем да развиваме обучение, стопанска система, IT технологии, знаете, че те са доста напред в тази тематика. Искаме да притеглим още вложители, с цел да може България и Япония да развият своето съдействие в още по-голям мащаб.

Юдзуру Хирано е почетен консул на страната ни в префектура Осака. Казва, че България е позната измежду японците освен като страната на розите и киселото мляко.

Юдзуру Хирано - почетен консул на България в префектура Осака: България има доста почитатели в Япония и поради сумиста Котоошу. Той е прочут, хубав, излъчва позитивна сила и хората му се възхищават. Искам да се възползвам от положителния облик на България и да я популяризирам като туристическа дестинация.

Акико Игая е измежду първите японски студенти в България в края на 60-те. И се връща неведнъж по-късно.

Акико Игая - Японо-българска асоциация: Не гледайте единствено измененията, които виждате с очите си. Това е значимо, обаче има неща, които не би трябвало да се трансформират. Те са вътре в сърцето. За мен няма толкоз огромно значение какъв брой нови здания сте построили и че улиците са станали по-красиви. Най-много оценявам добротата на вашия народ, която не се трансформира.

Искреност от Изтока, където имат вяра, че най-хубавото лекарство за всеки е индивидът със сърце. И че богатият може да си купи и най-скъпия самурайски меч, само че не може да си купи сърце на самурай.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР