Българска делегация, водена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил

...
Българска делегация, водена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил
Коментари Харесай

Министър Ананиев е на тридневно посещение в Женева

Българска делегация, водена от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила, ще вземе присъединяване в 71-та сесия на Световната здравна асамблея (СЗА), която се организира в интервала 21-26 май в Женева, Швейцария.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Фокус на полемиките в пленарната зала на Световната здравна асамблея тази година ще бъде тематиката „ Здраве за всички: ангажирайте се с универсално здравно покритие “. Министър Ананиев ще направи изявление от името на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, като акцент ще бъде подложен върху универсалното здравно покритие като споделена цел на държавите-членки на Световната здравна организация (СЗО) в устрема им никой да не бъде оставен на назад във времето и да се обезпечи еднакъв достъп на всички до интегрирани висококачествени здравни услуги.

Сред тематиките за разглеждане от дневния ред за Асамблеята се открояват и мобилното опазване на здравето, укрепването на механизма за интегрирани здравни услуги, насочени към хората, световната тактика и проект за деяние по отношение на застаряването и здравето, световният дефицит и достъп до медикаменти и ваксини, майчино, кърмаческо и детско хранене.

Дискусиите ще обзет съществени тематики от петте категории на публичното здраве, включени в Програмния бюджет на СЗО 2018 – 2019 година: заразни заболявания, незаразни заболявания, промоция на здраве през целия витален цикъл, здравни системи, подготовка, наблюдаване и отговор.

Фокус ще бъдат и стратегическите цели на СЗО по пътя на трансформацията посредством рационални вложения в най-неотложните здравни провокации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР