Българска делегация начело с премиера Кирил Петков бе на двудневно

...
Българска делегация начело с премиера Кирил Петков бе на двудневно
Коментари Харесай

Линда Петкова - неподходящо облечена както в Рим, така и на приема за 24 май в София

Българска делегация отпред с премиера Кирил Петков бе на двудневно посещаване в Италия и Ватикана във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност – 24 май. Визитата е обичайната и се организира годишно в дните, към светлия празник.

Тазгодишното посещаване в Рим и Ватикана бе първото за Кирил Петков като министър-председател и първото публично задгранично пътешестване на брачната половинка му Линда в качеството й на брачна половинка на премиера. По този мотив ще разгледаме образната просвета и жанр на канадката - какво избра да облече, съобрази ли се с протоколните правила и показа ли почтено страната ни.

В деня на идването си в Рим министър председателят Петков и водената от него делегация сервира венец на бюст-паметника на популярния български бунтовник и бунтовник Капитан Петко челник. На снимковия материал, публикуван от държавната пресслужба, се вижда, че визията на Линда Петкова очевидно се разграничава от тази на близките - вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова, министърът на външните работи - Теодора Генчовска и господата, част от делегацията - министърът на образованието и науката Николай Денков, както и представители на Светия синод и на католическата черква в България.

Всички изброени представители на мощния пол са облечени по протокол - с тъмни костюми, колосани ризи, вратовръзки, спретнати панталони. Дамата - Калина Константинова, също е с отлична визия: тъмносин костюм със сако и пола, черни обувки на ток. Единствено косата й не е прибрана, което би посочило повече внимание към детайла, грациозност и дипломатичност.

Визията на министъра на външните работи Теодора Генчовска е с противоположен знак - първият ни посланик не се е съобразил с нормите и е подбрал ярък, много обемен панталон, с няколко номера по-голямо сако с моряшки претекстове и бежови ниски обувки с връзки, което приказва за цялостно несъобразяване на Генчовска с поста, който заема и разпоредбите, който би трябвало да съблюдава като лице на България пред света.

За страдание, най-лошо обелчената дама от българската делегация бе брачната половинка на премиера Линда. Премиершата бе с рокля, завършваща с шарени дипли, вид " фуста ", обагрени в зеленикави цветя и с яке, не сако, а яке със златист цип. Линда бе изхвърлила и наложителния чорапогащник за сходни мотиви. Беше с обувки вид " балеринки " с лепки - същите, с който беше и на тържествената Великденска литургия в Царево. Съпругата на българския министър председател бе небрежна както във връзка с облеклото си, по този начин и на прическата - още веднъж бе със свободно пусната коса с неподрязани краища. Стойката ѝ пък е цялостно несъгласие с протокола за дама, брачна половинка на общественик.

Цялостната визия на премиершата приказва както за неведение на разпоредбите, несъобразяване с съществени правила и неглижиране на публичната ѝ роля като брачната половинка на министър-председателя, по този начин и за липса на вътрешно чувство за това по какъв начин да се показва в обществото, което всеки човек би трябвало да носи в себе си.

Хубавото е, че Линда въпреки всичко се е поинтересувала по какъв начин се върви при папата, защото за сходна среща следването на протоколните правила е безусловно условие - дамите би трябвало да носят черна рокля под коляното, без деколте, с дълги ръкави и черен воал на главата. Премиершата очевидно се бе срещнала с това предписание и бе облечена в черна рокля с дължина под коляното, с черен чорапогащник, носеше черен воал на главата и черни обувки на ток, които обаче бързо смени с обичаните си пантофки, минути откакто излезе от Ватикана. Вероятно повода за честото носене на ниски обувки от страна на премиершата е, че има ревматологичен проблем, само че дали е по този начин или просто балеринките са по-удобни за нея - можем единствено да гадаем.

Часове след кацането си на българска земя Кирил и Линда Петкови участваха на тържествения банкет по случай 24 май, даван в Националния исторически музей в Бояна от президента Румен Радев. На събитието набиваха на очи трите първи дами в страната - брачната половинка на президента Десислава Радева, вицепрезидентът Илияна Йотова и половинката на премиера Линда Петкова.

И трите бяха подбрали разнообразни вариации на класическата черна рокля. Десислава бе извънредно елегантна в модел с дължина под коляното без ръкави и набран подробност в региона на деколтето.

Илияна Йотова обаче изглеждаше много необичайно за фигурата ѝ в трипластова рокля от шифон с покривало и дантела в краищата - нещо нетипично за вицепрезидента, която до момента е демонстрирала добър жанр на обличане. Интересното е, че инцидентно или не и Радева, и Йотова бяха заложили на червени/розови обувки на невисок ток, които се открояваха като пъстър детайл в другояче строгата им визия.

И на приема за 24 май Линда Петкова не изневери на себе си - още веднъж бе най-зле облечената дама, макар че се бе пробвала да влезе в крайник с протокола. Тя носеше мрачен костюм от две елементи - сако с необикновените за събитието 3/4 ръкав, пола под коляното, бяла блуза с декоратични цветя, чийто ръкави се подаваха и под тези на сакото - нещо, което още веднъж принизяваше визията ѝ. Подобно облекло е възможно в дипломатическия протокол за събитие денем, само че не е задоволително елегантно за банкет, даван от президента.

От изложеното дотук, излиза наяве, че Линда има много да учи за протоколните правила на положителния жанр и безупречна визия, с цел да наподобява като една същинска брачна половинка на министър председател.

Нека дамата не не помни, че към този момент не е редови жител, а лице на цяла една нация и в случай че продължи да съпровожда Петков и на други публични визити, би трябвало да преразгледа дрешника си и отношението към външния си тип.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР