Българска Браншова Камара “Пътища” определи като катастрофална обстановката, в която

...
Българска Браншова Камара “Пътища” определи като катастрофална обстановката, в която
Коментари Харесай

ББК Пътища: Строителните фирми работят в катастрофална обстановка

Българска Браншова Камара “Пътища” дефинира като " пагубна " ситуацията, в която работят компаниите от пътно-строителния отрасъл. По тази причина те провеждат народен митинг в сряда в цялата страна. Повече за причините на камарата вижте в формалната им позиция:

Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища”, която съставлява своите 83 членове и е национално показана като единствената работодателска организация на пътния отрасъл, към този момент пет месеца алармира страната за пагубната конюнктура, в която са принудени да работят компаниите от пътно-строителния отрасъл. Свидетели сме на неуместно отношение от страна на държавните институции към настоящите, резултат на извършени в конкурентна среда, след публични поръчки по Закон за обществените поръчки, и НАПЪЛНО ЗАКОННИ, контракти. Представяме Ви и фактическата конюнктура:

От ПЕТ месеца не се прави никакво разплащане на изпълнителите от пътния отрасъл от страна на Държавата, което СПИРА опцията да се правят ремонтни действия по към този момент предоставени от Агенция „ Пътна инфраструктура “ задачи.

През същия интервал не се прави никакво настоящо възлагане на действия за поддържане на пътищата в обикновено експлоатационно положение, което СПИРА опцията да се обезпечи безвредно напредване по Републиканската Пътна Мрежа! В резултат на това се заплашва живота и здравето на милиони български жители.

Към днешна дата, 27.09.2021 година, няма възлагане на проекти за Зимно поддържане на РПМ от страна на АПИ. Това значи, че де факто е СПРЯНА подготовката за идния зимен сезон! Ако до 01.10.2021 година, не се обезпечат средства на компаниите, ще стане софтуерно невероятно да се реализира съответна подготовка и ние ще се уведомим навременно обществеността кой носи отговорност за това.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ не афишира нови поръчки за планиране, самостоятелен контрол и строителство. Това значи, че е СПРЯНА активността по обезпечаване на развиване на Републиканската Пътна Мрежа!

Не се подписват контракти с определените реализатори от извършени публични поръчки от Агенция “Пътна инфраструктура “, което значи, че е СПРЯНА настоящата и бъдеща активност по съществени поправки и ново строителство!

УС на ББК “Пътища” има своите обективни претенции, които показа на кротичък митинг и конференция на 10 септември 2021 година Този митинг и Декларацията, която беше готова и връчена на Президента на Република България, доведоха до активиране на разговора от страна на Държавата, признание от нейна страна на отговорностите ѝ по законно настоящите контракти и основаването, по предписание на Председателят на Министерски Съвет, на Работна Група за намиране на решение на всички проблеми в бранша.

По наше мнение, работната група не работи задоволително интензивно и у нас остава усещането, че нейната цел не е да е ефикасна, а предлагайки неприемливи /и лишени от правно съображение и логика/ разновидности, да трансферира бъдещите неблагополучия върху пътните строители. Работната група ще организира във вторник 28.09.2021 година съвещание, за което получихме уверения, че ще бъде последно и ще докара до удобни за сектора решения, което е и желанието ни.

Ако обаче решение не бъде открито УС на ББК “Пътища” ще провежда

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА ПЪТИЩАРИТЕ

НА ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА 29.09.2021 Г. /СРЯДА/ ОТ 16:00 ЧАСА ДО 17:00 ЧАСА

Управителен Съвет

На Българска Браншова Камара „ Пътища “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР