Българска асоциация Отопление, вентилация и климатизация“ с експертен коментар във

...
Българска асоциация Отопление, вентилация и климатизация“ с експертен коментар във
Коментари Харесай

БАОВК: Климатиците няма да претоварят електропреносната мрежа

Българска асоциация „ Отопление, вентилация и климатизация “ с експертен коментар по отношение на популяризирана информация за това, че повишеният брой съоръжения на климатици ще претоварят електропреносната мрежа

Напоследък в общественото пространство се популяризира информация за това, че повишеният брой съоръжения на климатици в семействата в страната ще доведат до претоварване на електропреносната мрежа, което от своя страна ще аргументи повреди и прекъсване на тока.

От Българска асоциация " Отопление, вентилация и климатизация " твърдят, че такава заплаха няма и електропреносната мрежа няма да бъде претрупана. Енергодружествата отпускат задоволително мощ на всяко едно домакинство и постоянно има остатък на силата, който не е е употребен.

„ В момента в медиите следим практики за дезинформация по тематиката за отопление посредством електрическа сила. Съвременните климатици минават през наложителни лабораторни проби и имат доста ниска консумация на сила. При монтаж на климатични системи се вършат калкулации за общото натоварване на семействата. В случай, че това е изчислено вярно се прави апаратура, която е съобразена с всички специфики и няма по какъв начин да се стигне до претоварване на мрежата “, разяснява Петър Хетемов - ръководител на БАОВК.

От месеци в магазините за техника се следи растеж в продажбите на електроуреди - от бойлери през конвектори и климатици, на които стотици семейства ще разчитат през сегашния отоплителен сезон, поради високите цени на природния газ, неналичието на сигурност за обезпечени доставки и повишените цени на дърва и въглища.

От Българска асоциация „ Отопление, вентилация и климатизация “ поучават потребителите да се доверят на специалисти и да изберат потвърдена марка климатици, с което ще бъде обезпечено, че няма да имат проблеми с спирания на тока и натоварване на мрежата.

От асоциацията обръщат внимание на всички консуматори да бъдат деликатни при избор на климатик, производител и реализатор на монтажа и поддръжката на уредите. Причината за това са зачестилите сигнали от хора, жертва на несертифицирани компании за работа с флорни и парникови газове, които оферират нискокачествени артикули и услуги.

Допълнителна информация може да бъде открита на адрес:
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР