Българска асоциация Отопление, вентилация и климатизация“ (БАОВК) ще съдейства активно

...
Българска асоциация Отопление, вентилация и климатизация“ (БАОВК) ще съдейства активно
Коментари Харесай

БАОВК ще съдейства на потребители и фирми при нелоялни търговски практики

Българска асоциация " Отопление, вентилация и климатизация “ (БАОВК) ще спомага интензивно за навреме разрешаване на проблеми на консуматори и компании в областта на бранша отопление, вентилация и климатизация. Организацията разкри нова секция в уеб страницата си за подаване на сигнали, където в случаи на определяне на нелоялни търговски практики, недобросъвестни потребителски похвати, неточни практики от вложители, нарушавания и различен вид проблематични проблеми, пострадалите могат да изпратят информация и да получат подпомагане от специалистите. Това осведомиха от пресцентъра на асоциацията.

Българска асоциация " Отопление, вентилация и климатизация “ (БАОВК) ще оказва помощ за решаването на въпросите като изследва проблемите и сезира институциите, които са виновни за тяхното решение. Стартирането на този вид самодейност е част от задачата на организацията да минимизира нелоялните търговски практики и да усъвършенства средата както за потребителите, по този начин и за компаниите в сектора.

" Към момента потребителите и компаниите имат усложнение в подаването на сигнали към институциите, както и за приемане на подпомагане от тях. Сред най-често срещаните нарушавания са нелоялните търговски практики, които засягат крайния консуматор, а компаниите постоянно са жертва на неточни практики от вложители и недобросъвестни потребителски похвати. Чрез експертизата на членовете ни както в на практика, по този начин и в юридически аспект, ще се постараем да спомагаме на пострадалите страни за оптимално бързо и качествено разрешаване на подобен вид проблеми “, разяснява Петър Хетемов – ръководител на Българска асоциация " Отопление, вентилация и климатизация “.

В края на предходната година Българска асоциация " Отопление, вентилация и климатизация “ (БАОВК) внесе предложение в Комисията за отбрана на потребителите по отношение на нуждата от създаване на механизъм, който да приключи нелоялните и заблуждаващи търговски практики на снабдители или оператори на услугите монтаж и сервизно обслужване на климатична, вентилационна, отоплителна, термопомпена техника, газови съоръжения и уреди.

Причината за внасяне на предлагането са зачестилите недоволства от консуматори, които се свързват с Българска асоциация " Отопление, вентилация и климатизация “. От организацията разясняват, че жалбите са доста повишени през последната година, поради нуждата от по-икономични способи за отопление. Това прави бранша настоящ и на пазара се появяват голям брой физически лица и компании, които желаят да се възползват от повишеното търсене, само че нямат професионалната подготовка и нужните разрешителни за осъществяване на услугите.

От организацията оферират техни експерти да вземат участие в създаването на механизъм взаимно с Комисията за отбрана на потребителите, който да има ясни критерии и процеси за определяне на нарушавания, в резултат на които да се подхващат плануваните в Закона за отбрана на потребителите дейности. Специалистите от Българска асоциация " Отопление, вентилация и климатизация “ (БАОВК) подчертават на това, че по този метод ще бъде нараснало равнището на отбрана на икономическите ползи на потребителите и ще бъде усъвършенстван процеса на действителен надзор по съблюдаване на законодателството в региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР