Българска агенция по безопасност на храните проверява фуражи за салмонела,

...
Българска агенция по безопасност на храните проверява фуражи за салмонела,
Коментари Харесай

Проверяват бразилски фуражи за салмонела

Българска организация по сигурност на храните ревизира фуражи за салмонела, импорт от Бразизия. Информация за това е получена посредством Системата за бързо предизвестие за храни и фуражи (RASFF) от Хърватия. Оттам е публикувана информация за открити доставки на територията на Европейския съюз на фуражна суровина – соев шрот със подозрение за съществуване на микробиологично замърсяване със салмонела. Част от този соев шрот е доставен до 7 оператора в България, както и в Румъния.

Към сегашния миг у нас се прави следене на соевия шрот, обект на известието и създадените комбинирани фуражи, в които е вложен същият, за определяне дали в доставеното количество има замърсявате със салмонела. Пробите в Румъния са посочили негативни резултати за микробиологично замърсяване със салмонела.
Салмонелозата е заразна токсикоинфекция, от която боледуват кучетата, котките, домашните, селскостопанските и диви животни, в това число и хората. Поразява тънкото черво и се предизвиква от бактерията Салмонела.

Заразяването става след изразходване на инфектирани яйца, сурово или алангле месо и субпродукти – гръкляни, бял и черен дроб, далак, глави и крайници на птици, добити при преработката на заболели от салмонелоза животни. Попаднали в организма на животното, салмонелите се развъждат и отделят ендотоксин – вещество, което предизвиква отравяне на организма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР