Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира засилени проверки

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира засилени проверки
Коментари Харесай

Агенцията по храните със засилени проверки по морето

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) започва засилени инспекции по отношение на настъпващия летен туристически сезон.

Те ще се правят на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич в обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене, включително и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата " all inclusive " и други.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон. Ще се следи за генезис и вярно предпазване на първични материали и храни, периоди на предпазване на храните, съблюдаване на условията за даване информацията за храните на потребителите, вярно етикетиране.

Във връзка с противоепидемичната конюнктура инспекторите ще наблюдават с нараснало внимание дали са обезпечени подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, съоръжение и оборудванията за измиване и подсушаване на ръцете, уместно работно облекло и персонални защитни средства.

Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за публично хранене лица имат постоянно заверени персонални здравни книжки. При нужда инспекторите на ОДБХ ще правят взаимни инспекции и с други органи като общините, КЗП, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и РЗИ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР