Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи в петък,

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи в петък,
Коментари Харесай

Агенцията по храните намери близо 600 кг опасен кашкавал

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) заяви в петък, че е открила съществуването на бактерията листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и противоречие по физико-химичния състав в проба от сирене. Пробите са взети при инспекция в комерсиалната мрежа в София през предходната седмица.

Наличие на бактерията бе открита в кашкавал " Беленско " с партиден номер L060520, създаден от млекопреработвателно дружество " Рафтис милк " ЕООД. Точното количество е 595 кг. Гражданите, закупили кашкавал от същата партида могат да го върнат в магазина, от който са го купили.

В проба от сирене е открито противоречие по физико химичен състав – неколкократно по-ниско наличие на мазнини от оповестеното от производителя.

По двата случая са подхванати незабавни дейности от регионалните дирекции по сигурност на храните за прекъсване от продажба на партидите. В предприятието, произвело кашкавала, нечист с листерия, е осъществена съществена стерилизация.

На бизнес операторите са формирани актове по Закона за храните. Максималната финансовата глоба за двете нарушавания според законодателството е до 6 000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР