> Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието

...
> Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието
Коментари Харесай

В търговската мрежа откриха кашкавал с опасна бактерия

 > Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) установи съществуването на бактерията листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и противоречие по физикохимичния състав в проба от сирене, взети при инспекция в комерсиалната мрежа в София през предходната седмица, оповестиха от организацията.

Наличие на листерия моноцитогенес беше открита в кашкавал " Беленско " с партиден номер L060520, създаден от млекопреработвателно дружество " Рафтис милк " ЕООД. Произведено е количество от 595 кг. Гражданите, закупили кашкавал от същата партида могат да го върнат в магазина, от който са го купили, написа " ".

В проба от сирене е открито противоречие по физикохимичния състав – неколкократно по-ниско наличие на мазнини от оповестеното от производителя.

По двата случая са подхванати незабавни дейности от Областните дирекции по сигурност на храните за прекъсване от продажба на партидите. В предприятието, произвело кашкавала, нечист с листерия, е осъществена съществена стерилизация. На бизнес операторите са формирани актове по Закона за храните.

Максималната финансовата глоба за двете нарушавания според законодателството е до 6000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР