Българо-македонско семейство със сигурност ще влезе, ако не в Гинес,

...
Българо-македонско семейство със сигурност ще влезе, ако не в Гинес,
Коментари Харесай

Бебе, баща и дядо родени на една дата, все в събота

Българо-македонско семейство сигурно ще влезе, в случай че не в " Гинес ", то в чудесата на международната демография.

Бебето Христофор Павловски се ражда на 6 октомври, събота, в Ливърпул, където бащата Филип работи като физиотерапевт. Той е 34-годишен, родом от Прилеп в Македония, а майката Цветомира, на 31-години, е от България.

Таткото и дядото на Хростофор са родени на същия ден надлежно през 1984 и 1956 година и той все се е падал събота. За похлупак и вуйна му е родена на 6 октомври, само че през 1983 година

Шансът за такова съвпадане в рождените дати бе изчислен на 1 към 48 милиона.

Семейството години желали дете, дори са имали планувана ин витро процедура за 8 март. Само ден по-рано обаче Цветомира се оказала бременна, споделя 24zdrave.bg.

Терминът й бил 1 октомври, само че в последна сметка бебето се родило на 6 октомври и станало астрален близнак с съвсем цялата рода.

" Направи ми най-големия вероятен подарък за рождения ден ", споделя щастливият баща пред Би Би Си. " А дядо му Киро, като научи и се разплака от трогване. Той е доста сензитивен. "

Бебето стана звезда в Англия, а трите генерации ще се съберат за пръв път следващата година, когато семейство Павловски ще заведе детето при гордия му дядо в Прилеп.

Статистикът на Би Би Си Рос Анинг пресметна: " Шансът бащата да има същия рожден ден като сина си е 1:365, колкото са дните в годината. А шансът и дядото да има същия рожден ден е 1:365х365 или кръгло 1:130 000. "

Математически вярно, единствено дето не всички дни в годината са с еднакъв късмет. Статистическият пик на ражданията е в края на септември, което демонстрира, че най-вече бебета се зачеват по Коледа. А 6 октомври е чак на 45-о място по брой на ражданията измежду дните в годината. Това прави формулата много по-сложна. А като се добави и съвпадението с рождения ден на българската вуйна Таня Колева, сестрата на Цветомира, шансът става кръгло 1:48 милиона.

За страдание, фамилията няма да бъде вписано в " Гинес ". В Книгата на върховете е маркирано, че семейство Медлин от град Уилмингтън в щата Северна Каролина държи върха за брой генерации, родени на една дата - 4. Там и прадядото е астрален близнак.

Източник - dnes.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР