Българо-китайски консорциум с партньор и турска фирма ще строи завода

...
Българо-китайски консорциум с партньор и турска фирма ще строи завода
Коментари Харесай

Българо-китайски консорциум ще строи срещу 291 млн. лв. завода на София за гориво от боклук

Българо-китайски консорциум с сътрудник и турска компания ще строи завода на София за RDF гориво, създавано от отпадъци. " Топлофикация София " пусна търг за инсталацията при започване на януари за 292.2 млн. лева без Данък добавена стойност https://www.mediapool.bg/sofiya-obyavi-targa-za-instalatsiyata-za-gorivo-ot-bokluk-news316698.html, а решението за избор на реализатор е оповестено в петък. Консорциумът “RDF Файърд Пауър Плант София 2021” печели търга с цена от 291.4 млн. лева без Данък добавена стойност. Гражданската самодейност “Спаси София” излезе в сряда с остра реакция по бъдещия план и уточни, че е неприемливо на 2 км от центъра на София да се построява сходна апаратура до момента в който всяка зима столицата е отличник по замърсен въздух.

Кой влиза в консорциума-победител?

Водещ сътрудник в консорциума е българската компания “Микс - Констръкшън ООД с шеф Стамен Иванов, излиза наяве от обявлението в Агенцията за публични поръчки https://app.eop.bg/today/100898. Останалите сътрудници са турската “Осал Енержи Иншаат Чевре Текноложилери Санаий ве Тирджарет”. В обединяването влизат и три китайски компании. Едната е " Донгфанг електрик ". За техническото съоръжение за запазване на околната среда ще дава отговор " Евърбрайт " (Чанжоу), а подизпълнител ще е " Чайна ГДЕ Енжинеринг ".

Българската компания “Микс-Констръкшън” показва на уеб страницата си, че е профилирана в проектирането, производството, превоза и монтажа на сглобяеми структури от елементарен и авансово под напрежение стоманобетон за построяването на промишлени, административни, публични и търговски здания. А също и логистични и сервизни центрове и инфраструктурни планове. Проверка в Търговския указател демонстрира, че нейни притежатели са Стамен Иванов и Пламен Христов.

Компанията е построила логистичния център на " Либхер " в с. Бенковски, на " Метро Кеш и Кери " в Божурище, магазини " Билла " и " Практикер " в столицата и други Тя бе и строител на логистичния център на JYSK в Божурище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР