Българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова спечелиха злaтни медали на

Българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова спечелиха злaтни медали на ...

Състезателките ни по джаги грабнаха златото в Световните серии


Българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова спечелиха злaтни медали на едно от най-големите състезания в джагите - Световните серии на маса Леонхарт.

След много други извоювани отличия утвърдената българска двойка успя да завземе и първото място на Световните серии на Леонхарт. Топ състезателките ни спечелиха и бронзови медали в дисциплината Спийдбол жени двойки.

Екатерина Атaнасова от СК „Джагоарс" грабна златното отличие и в индивидуалната женска надпревара. Тя пребори всички опонентки в елиминационната фаза и достигна до финала, където се срещна със Синди Феррейра Да Фонте от Люксембург.

След повеждане с два гейма от страна на Атанасова и изравняване от опонентката, Екатерина спечели последния сет с резултат 7:5. Така за втора година Атанасова постига невероятен триумф на Световните серии. Това е поредна световна титла за топ състезателката след златните отличия през 2012 на маса „Роберто спорт", през 2015 на маса „Гарландо", 2016 - маса „Леонхарт" и голямата Световна титла през 2013 година.

Благовеста Герова също достигна до полуфиналните мачове в играта по единици и се класира на четвърто място в дисциплината.

В рамките на световния турнир се проведе и Европейската Шампионска Лига за 2017 година.

Състезателките от клуб „Сторм Райдърс", които представяха България при жените, спечелиха бронзовите отличия. Златото за поредна година отиде при Мечките от Берлин, където играе и Екатерина Атанасова. Втори се класираха „Кит ит Щутгарт", където от новия сезон се състезава и Благовеста Герова.

Мъжкият ни представител - отборът на „Нинджа гларуси", гр. Созопол се класира на осма позиция в квалификационната фаза и не успя да достигне до елиминациите.

И тази година Световните серии на Леонхарт се проведоха в Санкт Вендел, Германия от 14 до 17 септември, където над 500 играчи от цял свят премериха сили. Всички българските състезатели, които се включиха във десетките дисциплини се представиха на ниво.

В дисциплината Open Singles най-добър резултат сред българите показа Красимир Димитров от клуб „Нинджа гларуси", който достигна до 38-ма позиция във финалния ранкинг от над 300 състезатели.

Деметра Блажева и Александра Новкова-Лазова от столичния клуб „Сторм Райдърс" се класираха на пето място в дисциплината Спийдбол жени двойки, а джагоарската двойка Станислава Стайкова и Таня Кренчева се класира на 17-та позиция в същата дисциплина.

Много емоции и адреналин за всички участници в състезанието и поредния голям успех за България в лицето на българските топ състезателки.

ОФФнюз

Източник: cross.bg