Българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова спечелиха злaтни медали на

...
Българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова спечелиха злaтни медали на
Коментари Харесай

Българските джаги с голям успех в Световните серии

Българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова завоюваха злaтни медали на едно от най-големите надпревари в джагите - Световните серии на маса Леонхарт.

След доста други извоювани оценки одобрената българска двойка съумя да завземе и първото място на Световните серии на Леонхарт. Топ състезателките ни завоюваха и бронзови медали в дисциплината Спийдбол дами двойки.

Екатерина Атaнасова от Семеен кодекс „ Джагоарс ” сграбчи златното отличие и в самостоятелната женска конкуренция. Тя пребори всички съпернички в елиминационната фаза и доближи до финала, където се срещна със Синди Феррейра Да Фонте от Люксембург.

След повеждане с два гейма от страна на Атанасова и равнене от съперничката, Екатерина завоюва последния сет с резултат 7:5.  Така за втора година Атанасова реализира необикновен успех на Световните серии. Това е поредна международна купа за топ състезателката след златните оценки през 2012 на маса „ Роберто спорт ”, през 2015 на маса „ Гарландо ”, 2016 – маса „ Леонхарт ” и огромната Световна купа през 2013 година.

Благовеста Герова също доближи до полуфиналните мачове в играта по единици и се класира на четвърто място в дисциплината.

В рамките на международния шампионат се организира и Европейската Шампионска Лига за 2017 година.

Състезателките от клуб „ Сторм Райдърс ”, които представяха България при дамите, завоюваха бронзовите оценки. Златото за поредна година отиде при Мечките от Берлин, където играе и Екатерина Атанасова. Втори се класираха „ Кит ит Щутгарт ”, където от новия сезон се състезава и Благовеста Герова.

Мъжкият ни представител – тимът на „ Нинджа гларуси ”, гр. Созопол се класира на осма позиция в квалификационната фаза и не съумя да доближи до елиминациите. 

И тази година Световните серии на Леонхарт се организираха в Санкт Вендел, Германия от 14 до 17 септември, където над 500 играчи от целия свят премериха сили. Всички българските състезатели, които се включиха във десетките дисциплини се показаха на равнище.

В дисциплината Open Singles най-хубав резултат измежду българите сподели Красимир Димитров от клуб „ Нинджа гларуси ”, който доближи до 38-ма позиция във финалния ранкинг от над 300 състезатели.

Деметра Блажева и Александра Новкова-Лазова от столичния клуб „ Сторм Райдърс ” се класираха на пето място в дисциплината Спийдбол дами двойки, а джагоарската двойка Станислава Стайкова и Таня Кренчева се класира на 17-та позиция в същата дисциплинираност.

Много страсти и адреналин за всички участници в надпреварата и следващия огромен триумф за България в лицето на българските топ състезателки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР