Българки от Великобритания обзавеждат детски кътове в педиатрични отделения у

...
Българки от Великобритания обзавеждат детски кътове в педиатрични отделения у
Коментари Харесай

Търсят се играчки за детските кътове на болниците в Провадия и Велинград |

Българки от Англия подреждат детски кътове в педиатрични отделения у нас. 

Стела Иванова, Милена Тончева и Анелия Траянова живеят от години в Лондон. Трите дами се сплотяват към концепцията, уверени, че доста сънародници в чужбина биха подкрепили идеята. Така се ражда, чиито кампании поддържат сънародници от всички краища на света.

Идеята за обзавеждане на детски ъгъл в педиатричните отделения е зародила от интернационалния опит, който е потвърдил изгодите за психологичното и физическото здраве на децата, а задачата е престоят на дребните пациенти в болничните заведения да е по-приятен, споделят създателите на плана.



Детски ъгъл в Кърджали

Уверени от плюсовете на такъв ъгъл, донорите на " Ангели за България " вземат решение да поддържат дълготрайната самодейност.

Проектът има за цел, закупуване на еднотипни мебели за детски ъгъл и набиране на играчки – дарения, които дават отговор на стандартите за деца под 3-годишна възраст с акцент върху сигурността и здравето на децата.

Основното обзавеждане се състои от: масичка, столчета, килимчета, шкафове с кутии за предпазване на играчки, детска готварска печка и мебели за кукла, писта, палатка, стикери за стени и декорация. За играчки " Ангели за България " разчитат на свои донори, като акция за тяхното събиране се организира всеки месец и се транспортират до България всеки месец. 



Детски ъгъл в Трявна

Целта на Ангелите е да се построяват два детски къта месечно. Стойността на даренията е от 1000 до 1300 лева месечно. 

Досега българите във Англия са обзавели 18 детски къта в педиатричните отделения на държавните лечебни заведения в Благоевград, Самоков, Дупница, Ихтиман, Велико Търново, Пазарджик, Разград, Трявна, Ловеч, Пловдив
Лом, Ямбол, Ст. Загора, Кърджали, Плевен, Петрич,  и Исперих.

В момента се събират дарения за лечебните заведения във Велинград и Провадия. Как да подпомогнете каузата можете да прочетете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР