Българката Христомира Поповска преодоля квалификациите на международния турнир по бадминтон

...
Българката Христомира Поповска преодоля квалификациите на международния турнир по бадминтон
Коментари Харесай

Христомира Поповска преодоля квалификациите на турнир по бадминтон в Загреб

Българката Христомира Поповска преодоля квалификациите на интернационалния шампионат по бадминтон в хърватската столица Загреб. Поповска, трета сложена в схемата на пресявките, реализира две победи през днешния ден. Първо тя завоюва против Оливия Хелман (Швеция) с 21:9, 21:14 за 18 минути, а по-късно отстрани и Мариана Вербитская (Беларус) с 21:13, 13:21, 21:18 за 34 минути.

Най-успешната българска състезателка в историята Петя Неделчева пътува като треньор на Димитър Янакиев, само че през днешния ден игра в квалификциите на смесени двойки дружно с Шай Гефен (Израел). Гефен от няколко години живее в България.

Неделчева и Гефен победиха Стурла Флатен Йоргенсен и Емили Хаманг (Норвегия) с 21:16, 21:13 за 27 минути, а по-късно изгубиха от водачите в схемата Брайън Васинг и Кели ван Буйтен (Холандия) с 12:21, 15:21 за 25 минути.

Илиян Стойнов записа победа и загуба в квалификациите на сингъл мъже, а на смесени двойки дружно с Христомира Поповска също реализираха победа и загуба. Във втората си среща те отстъпиха трагично пред третите сложени в схемата германци Марвин Датко и Мария Кузе със 17:21, 21:18, 21:23 за 42 минути.

В главната скица ще играе Димитър Янакиев. Той е шести подложен и в първия кръг на следващия ден излиза против квалификант. Янакиев и Гефен ще се включат и в шампионата на двойки мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР