Българката Габриела Кирова се превърна в център на внимание на

...
Българката Габриела Кирова се превърна в център на внимание на
Коментари Харесай

Габриела Кирова променя лицето на България пред света

Българката Габриела Кирова се трансформира в център на внимание на редица авторитетни непознати медии с напъните си да усъвършенства имиджа на България по света. Участвайки в многочислени благотворителни начинания, нашата сънародничка от години организира голям брой срещи с представители на международния политически и бизнес хайлайф, а поради приноса си към филантропични дела е призната и от папа Франциск.

 

Габриела Кирова е родом от Перник, само че житейският й път я води в Лондон. Високо образована, стимулирана и възпитана в духа на обичайно патриархално българско семейство, тя е съосновател на организация, чиято съществена цел е да сътвори благоприятни условия за равно присъединяване на дамите в политиката. Но Габриела дефинира като своя най- значима задача смяната на всеобщата визия за България по света.

 

„ Ние сме народ с извънредно антична история, по нашите земи се е зародила първата европейска цивилизация, българският принос за основаването на свещената кирилица е голям, днешните българи са хора с доста висока обща просвета ” споделя Габриела Кирова и продължава „ Мисля, че ние, като народ заслужаваме по–добра орис. Имаме всичко. Плодородна земя, прелестна природа и климат, положителни и образовани жители. Просто би трябвало да представим това, което притежаваме по отговарящ метод на открито. Не единствено ние да знаем доста за света, само че и светът да узнае доста за България, като дестинация, в която е добре да се влага и като страна, която може да има своето почтено място на геополитическата карта. ”

 

Затрупани от ежедневните политически кавги в последните години, общественото ни пространство е пропуснало обстоятелството, че за тази скромна, само че упорита българка разгласяват публикации американски медийни колоси като The Аmerican reporter, New Work Weekly и Losangeleswire. Те я разказват като цивилен деятел за правата на дамите, човеколюбец и човек, борещ се за по-добро бъдеще на родината си.

 

Заглавието на The Аmerican reporter е повече от впечатляващо - „ Габриела Кирова, която вдъхновя смяната в България и отвън нея ”. На въпроса по какъв начин си изяснява тази популярност в Европа и Съединени американски щати, тя дава отговор: „ Аз съм естествена българска жена и майка. Съдбата ми отреди да пребивавам много дълго време отвън България и да основа редица контакти. Страната ми е направила доста за мен, желае ми се и аз да направя нещо за нея. Може би Виктор Юго е бил прав, когато е споделил, че няма нищо по-силно от концепция, чието време е пристигнало.

Инфо: 24chasa.bg

Тагове: Габриела Кирова папа Франциск България
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР