Българката Елица Костова се класира за втория кръг на квалификациите

...
Българката Елица Костова се класира за втория кръг на квалификациите
Коментари Харесай

Костова разби японка в Истанбул

Българката Елица Костова се класира за втория кръг на квалификациите на шампионата по тенис на WТА на червени кортове в Истанбул (Турция) с награден фонд 250 хиляди $. Костова, 188-а в международната класация, победи някогашната номер 30 в света Мизаки Дои (Япония) с 6:4, 6:2 за 1:45 час.

Българката поведе с 3:1 по пътя си до триумфа в първия сет, а във втората част направи два ранни пробива за 3:0 и без проблеми завърши дуела.

В спор за място в главната скица Костова ще играе на следващия ден против победителката от мача сред Аранча Рус (Холандия) и Ирина Хромачьова (Русия).

По-рано през днешния ден първата ракета на България Виктория Томова победи участващата с " уайлд кард " Сара Томич (Австралия) с 6:2, 6:2 за 60 минути. В пряк мач за влизане в главната скица тя ще срещне номер 1 в схемата Рихел Хогенкамп. Холандката има една победа против българката. Тя завоюва единствената среща посред им с 6:1, 6:3 в Сидни (Австралия) през 2012 година.

Двете българки си осигуриха по 1020 $ и по 12 точки за международната класация. Елица Костова ще играе и в шампионата на двойки като ще се партнира с Река-Лука Яни (Унгария).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР