Българка е екстрадирана в САЩи ѝ е повдигнатообвинениевъв връзка с

...
Българка е екстрадирана в САЩи ѝ е повдигнатообвинениевъв връзка с
Коментари Харесай

Българка е екстрадирана в САЩ заради участие в криптоизмама

Българка е екстрадирана в Съединени американски щати и ѝ е повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата OneCoin ,съобщиамериканското министерство на правораздаването, представено от Българска телеграфна агенция.

В известие на министерството се показва, че Ирина Дилкинска е била екстрадирана на 20 март и ще се яви пред американски арбитър.

Дилкинска е работила като началник на правния отдел на „ OneCoin “. В обвиняването против Дилкинска се твърди, че тя е помогнала за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество, принадлежащо на „ криптокралицата “ Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на юриста и съизвършител в схемата с „ OneCoin “ Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона $. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста.

Дилкинска е упрекната в скрит план за осъществяване на машинация и в скрит план за пране на пари. Всяко от двете обвинявания може да докара до оптималната присъда от 20 години затвор.


Всичко за Вашата сватба
Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg