България завоюва в оспорвна надпревара два сребърни и два бронзови

...
България завоюва в оспорвна надпревара два сребърни и два бронзови
Коментари Харесай

Три сребърни и три бронзови медала от световните игри на Спешъл олимпикс

България завоюва в оспорвна конкуренция два сребърни и два бронзови медала в надпреварата по британска езда на централния манеж в ездови клуб Ал Форсан в Абу Даби тимът по езда на Спешъл Олимпикс. Сребро в бадминтон и още един бронз в дисциплината боче завоюваха спортистите на Спешъл Олимпикс България на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019.

Илиана Цветанова и Велико Великов от тима по езда на Спешъл Олимпикс България завоюваха сребро в дисциплината британска езда. „ При тази конкуренция съм удовлетворена от резултата “, показа Илиана, която е притежател на първия златен орден от Световните игри за България – в дисциплината паркур. „ Днес съм задоволен от резултатите “, показа Велико Великов от Спешъл Олимпикс Варна.

Двата бронзови медала в британската езда от през днешния ден отидоха при Цветелина Георгиева и Виктор Христов от Спешъл Олимпикс София. „ След среброто в паркура, не съм задоволена от третото място. Имаме още една дисциплинираност – обездка. Там ще се боря за злато “, показа Цветелина.

Виктор Христов, за който това е втори бронзов орден показа: „ Да съм тук, на този манеж, да се състезавам с тези спортисти, за мен това към този момент е огромен триумф! “ Треньор на тима по езда е Стоица Аргилашки от ездови клуб „ Конкур “. Българският тим по конна езда тренира на конна база „ Ниеса “ и се поддържа от Българската федерация по конен спорт. Церемония по награждаването се организира в ездови клуб Ал Форсан в Абу Даби. Медалите връчи Джабер Мохамед Ганем Ал Суади (Генерален шеф на кабинета на шейха).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР