България завърши на дванадесето място в крайното класиране на тазгодишното

...
България завърши на дванадесето място в крайното класиране на тазгодишното
Коментари Харесай

България стана 12-а на Световното по футбол за бездомници

България приключи на дванадесето място в крайното класиране на тазгодишното международно състезание по футбол за бездомни хора в Мексико сити, в което взеха присъединяване общо 40 състава при мъжете. Това заяви бТВ.

Националите изгубиха с 4:6 вчерашната си среща с отбора на Коста Рика, която можеше да ги придвижи с едно място напред в подреждането на шампионата. Българският отбор поведе с 2:0 с попадения на Трайчо Методиев, само че противниците направиха поврат до 2:4. Резултатът беше понижен с гол на капитана Коце Ангелов, само че Коста Рика още веднъж означи за 3:5. Последваха ново попадение на Трайчо Методиев и нов прецизен удар на противника, които оформиха и крайния резултат в мача.

България приключи присъединяване си в шампионата с шест победи (срещу Германия, Норвегия, Южна Корея, Полша, Киргизстан и Австрия) и шест загуби (Чили, Босна и Херцеговина, Литва, Румъния, Индонезия и Коста Рика), като тази против румънците беше след тъждество 6:6 в постоянното време и осъществяване на дузпи. В първия турнирен ден националите изиграха и контролна среща с Хърватия, която завоюваха с 15:4. Дванадесетото място на България я оставя във втора урна при жребия за международното състезание през 2019 година в Кардиф, Уелс.

Световен първенец при мъжете тази година стана съставът на Мексико, следван от тези на Чили и Унгария. Домакините взеха купата и при дамите, като след тях в класирането останаха тимовете на Колумбия и Чили.

Същевременно Мел Йънг, президент на шотландската фондация Homeless World Cup, която провежда международното състезание по футбол за бездомни хора, одобри публично кандидатурата на София за домакинство на шампионата през 2020 година. Той разяснява, че съгласно него България е извънредно сериозен кандидат да одобри обществения Мондиал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР