България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген, коментира съпредседателят

...
България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген, коментира съпредседателят
Коментари Харесай

Петков: България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген

България заслужава да бъде пълновръстен член на Шенген, разяснява съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) и някогашен министър председател Кирил Петков в профила си във Facebook.

" Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България ", напомня той новината от през днешния ден.



Петков отбелязва, че преди седмица намерено е разговарял с нидерландския министър-председател Марк Рюте и е настоял да се отчетат решителните стъпки, които последното постоянно държавно управление на България е подхванало, както и обвързващите задължения по Плана за възобновяване и резистентност за обезпечаване на господство на правото и решителна битка с корупцията.

" Подчертах готовността на Политическа партия да работи за тези цели, без значение от позицията ни в Народното събрание, както и за гарантиране на сигурността на границите ни ", добавя Петков.

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, заяви по-рано през днешния ден Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското държавно управление реши на съвещание през днешния ден, че България към момента не дава отговор на изискванията за присъединение към Шенген, оповестява медията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР