България започна участието си на M19 EHF Championship във Варна

...
България започна участието си на M19 EHF Championship във Варна
Коментари Харесай

България отстъпи пред Чехия на старта на M19 EHF Championship

България стартира присъединяване си на M19 EHF Championship във Варна със загуба от мощния състав на Чехия. Двубоят от предварителна група „ А “ приключи при резултат 18:33.

Българският състав поведе в началните минути на дуела с 4:2, само че чехите бързо изравниха и излязоха напред макар положителните изяви на вратаря Николай Петров. До почивката съставът на Павел Пауза съвсем си подсигурява триумфа в мача като натрупа разлика от 8 гола – 10:18. През втората част Чехия продължи да господства. С доста огромен % спасявания се отличи и стражът на гостите Томаш Хмела. Разликата продължи да се усилва до крайното 18:33.

Александър Николов и Михаел Иванов осъществиха по 4 гола, 3 означи Божидар Симеонов. За Чехия Лукаш Морковски и Матиас Чолева вкараха по 6 гола. Ники Петров справедливо беше избран за състезател на мача от състава на България. За най-хубав от чешкия отбор беше определен Морковски.

Днес тимът ни излиза за втория си мач от група „ А “ против състава на Фарьорски острови. Мачът е с начален час 19.00.

В първите две срещи от група „ Б “ Беларус победи Финландия с 30:20, а Литва надигра Словакия с 27:25. Във втория ден тимовете на Литва и Беларус ще излязат един против различен. Мачът е от 15.00 часа. От 17.00 е дуелът сред Финландия и Словакия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР