България започна по най-добрия начин при домакинството си на Световното

...
България започна по най-добрия начин при домакинството си на Световното
Коментари Харесай

Отличен старт за България на Световното първенство за мъже под 21 години по волейбол

България стартира по най-хубавия метод при семейството си на Световното състезание за мъже под 21 години. Волейболистите на Найден Найденов победиха Бахрейн с 3:0 (25:21, 25:21, 25:23 ) в първия си мач от група В в столичната зала „ Левски София “.

Така отборът ни към този момент има три точки в актива и оглави класирането в нашия поток без изгубен гейм. В другия мач от групата Полша се наложи над Куба с 3:1 (25:16, 25:19, 18:25, 25:19). С това „ Дружина Полска “ краткотрайно е на втора позиция с 3 точки и един изгубен гейм.

Стартов състав: Любослав Телкийски, Денис Карягин, Александър Николов, Самуил Вълчинов, Николай Захариев, Лазар Бучков, либеро – Симеон Добрев (Стоил Палев).

Предстартовата тресчица и напрежението оказаха въздействие и нашите момчета стартираха сковано. От другата страна на мрежата бахрейнците, които са избрани като новобранци в групата, стартираха с доста възторг. Това докара до известна равноценност с преимущество за нашите, траяла до 18:18. Постепенно националите ни излязоха от обстановката и напипаха правилния темп. Александър Николов застана на крайната линия, а след неговите осъществявания на сервис България поведе с 22:18. Това бе значим миг, момчетата ни не го изпуснаха и завоюваха първата част.

Съперникът не се отхвърли и продължи да дава отпор и във втория гейм. Играта потегли точка за точка с доста непредизвикани неточности от българска страна. След 17:17 отборът ни се отпуши. Отново сервисът бе основен в допълнение с положителни изяви на обсада. Три следващи блока дадоха преимущество и България поведе с 20:17. Разликата бе непокътната, а Денис Карягин постави завършек на втория гейм с ас.

„ Лъвчетата “ най-сетне откриха играта си в третата част. Тимът ни взе преимущество, като усили преднината на 16:10. Бахрейн се опита да се върне сполучливо, само че стигна до 20:18 в наша изгода. Последва замяна на точки, само че без изключително инфарктни за нас моменти. Най-интересната точка бе при 21:19, когато топката остана в игра повече от минута поради отлични изяви в отбрана от двете страни. Загубата на разиграването дефинитивно пречупи гостите и до края нашите бяха водещи на терена за 3:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР