България записа голям успех на Европейското първенство по гребане за

...
България записа голям успех на Европейското първенство по гребане за
Коментари Харесай

Златен, сребърен и бронзов медал за България от европейското по гребане в Полша

България записа огромен триумф на Европейското състезание по гребане за мъже и дами до 23 години в Крушвица (Полша). И трите ни лодки, участващи на шампионата, завоюваха медали.

Борис Йотов стана европейски първенец на скиф при мъжете. Той сграбчи златния орден с време 7:28.74 минути. Втори приключи Оливер Цайдлер (Германия) с време 7:29.29 минути. Бронзът взе Мариан-Флориан Еначе (Румъния) с време 7:30.89 минути.

 Снимка 310937

Десислава Георгиева завоюва сребърен орден на скиф при дамите. Безапелационна шампионка стана Паскал Уолкър (Швейцария) с време 8:17.74 мин. Българската скифьорка приключи втора с време 8:30.76 мин. Бронзът е за Екатерина Питиримова (Русия) с време 8:32.00.

Двойката ни без рулеви Рангел Кацарски и Станимир Халаджов извоюва бронзов орден от европейското. Титлата взеха румънците Тиганеску и Паскари с 07:01.44 минути. Австрийците Валк и Колмайер взеха среброто с 07:09.39. А българите изпревариха лодката на Германия с близо 5 секунди, с цел да вземат бронза с време 07:16.83 мин.

 Снимка 310936

" Това е огромен триумф за гребните спортове и българската федерация. В младежите е запасът за олимпийските игри в Токио през 2020 година Тези резултати дават религия в бъдещето - че ще спечелим квоти за игрите в Япония. Още повече, че и трите ни медала са в олимпийски дисциплини. Да вземем 3 медала от едно европейско е отлична вест за спорта ни и доста обнадеждаващо за бъдещето ", съобщи президентът на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

" Отличен триумфът за Борис Йотов. Поздравявам го за европейската купа. Той се върна в огромното гребане. Вярваме в капацитета му за доста огромни достижения. Десислава Георгиева възвърна позициите си. След като беше втора на европейско и трета в света при девойките, в този момент завоюва сребърен орден и на европейско състезание до 23 години. Двойката ни без рулеви я сглобихме безусловно 20 дни преди шампионата. Макар състезателите да са на целогодишна подготовка, не бяха гребали дружно. Макар и събрани в последния момента, Рангел Кацарски и Станимир Халаджов съумяха да се преборят, демонстрираха капацитет и взеха орден. Станимир е признат за студент, ще учи " Фармация " в Пловдив. Дано да има и задоволително време за тренировки, тъй като двойката ни в действителност сподели капацитет. Всички наши състезатели се показаха на доста положително равнище, макар настинки и болки. Пребориха се и със противниците, и със себе си, което е най-важното. Това европейско състезание ни даде доказателство, че вървим в вярната посока ", добави Свилен Нейков.

 Кану-каякът отстъпи пред гребането в Пловдив
Кану-каякът отстъпи пред гребането в Пловдив

Мондиалът стартира
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР