България закъсня много с обясняването на позицията и исканията си

...
България закъсня много с обясняването на позицията и исканията си
Коментари Харесай

Участници в срещата за РСМ: България закъсня много с обясняването на позицията си


България закъсня доста с обясняването на позицията и настояванията си към Република Северна Македония преди започването на европреговорите. Това признаха участници в срещата на наши историци от националния кръг " За Македония " с европейски депутати в Страсбург.

Двама холандци бяха единствените чужденци в залата. Инициативата за събитието е на българския народен представител от групата на консерваторите и реформистите Ангел Джамбазки. Той предвижда, че е допустимо да се стигне до делене на Албания от Република Северна Македония като претенденти за участие в Европейския съюз поради настояванията на страната ни, изложени през днешния ден от българските историци.

" Във всеки случай ние сме представителна извадка на българската историческа и филологическа просвета, на българските университети и ние желаеме да се чуе нашето мнение. А от българските политици зависи какво ще се случи. Аз съм уверен, че те ще защитят българската позиция до края ", сподели проф. Николай Овчаров, член на народен кръг " За Македония ".


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР