България ВСС прекратява договора с фирмата, поддържала компрометираната система за

...
България ВСС прекратява договора с фирмата, поддържала компрометираната система за
Коментари Харесай

ВСС прекратява договора с фирмата, поддържала компрометираната система за делата

България Висш съдебен съвет приключва контракта с компанията, поддържала компрометираната система за делата Решението бе взето с огромно болшинство 9 април 2020, 19:13  Висш съдебен съвет приключва контракта с компанията, поддържала компрометираната система за делата Източник: БГНЕС
Секретен сътрудник реши да приключи контракта си с компанията, която е обслужвала до момента системата за инцидентно систематизиране на делата - "Смарт Систем 2010 ". Решението бе взето с огромно болшинство, с каквото членовете на правосъдния съвет одобриха и одиторския отчет, съобщи Dariknews.bg.

Съдии опитвали да пробият системата за инцидентно систематизиране на делата от екзотични острови

Това стана след часове на закрито съвещание, на което бяха изслушани инспекторите, натъкнали се на пробив в системата за инцидентно систематизиране на делата. Кадровиците на правосъдната власт утвърдиха и оповестяването на социална поръчка по реда на Закон за обществените поръчки за премахване на уязвимостите в системата за систематизиране на делата и нейното поддържане, огласи решенията правосъдният министър Данаил Кирилов.

Началникът на отдел Информационно обслужване " към Висш съдебен съвет да извърши верификация на ай пи адресите на централизираната система за инцидентно систематизиране на делата, гласи четвъртото взето решение. Решенията бяха взети с над 20 гласа "за " и срещу трима магистрати, измежду които шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов. Той стачкува, че дебатът е бил извършен без да може да бъде чут обществено.

Кой и по какъв начин манипулира правосъдната система

По време на чуването на специалистите, изготвили одита, е било регистрирано, че са разпознати голям брой сериозни уязвимости в системата, които могат да доведат до цялостна операция на резултатите от инцидентни разпределения на съдии по съответните каузи.

През цялото това време е било допустимо да се прибавят нови съдилища, да се редактира информация на непознато съдилище със съответния достъп до нея, както и да се трият неявяване и регистрирани наряди.

Установено е още, че е имало опция да се разпределя дело на арбитър от различен съд, както и да се реализира достъп и да се трансформират данните на други консуматори. Сред изводите е, че системата за инцидентно систематизиране на делата не употребява модерни технологии и има опция да бъде атакувана. По време на тестванията за оценка на сигурността и прегледа за съществуването на журнални файлове, са били видяни следи от злонамерена активност по отношение на системата за инцидентно систематизиране на делата.

Заплатите на прокурорите замръзват до края на 2020 година

По-рано по време на откритата част от дебатите основният прокурор Иван Гешев заключи, че даже седмокласник може да направи, каквото си изиска с централизираната система, в случай че има електронния автограф на родителите си.

Главният прокурор посочи още, че компанията, която е поддържала системата, е работила като "самарянин " единствено против 12 000 лв. за цели пет години, а какво ще рече това, той ще резервира отговора за себе си. Гешев изрази удивление за какво Лозан Панов не е изискал одит на системата, внедрена на мрачно. Гешев съобщи, че е склонен със арбитър Дишева и Панов за това, че отчетът би трябвало да бъде оповестен, само че акцентира, че това би трябвало да стане с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Въпросната компания, с която през днешния ден Висш съдебен съвет реши да приключи връзки, бе определена да вкара системата за систематизиране на делата по времето на правосъдния министър Христо Иванов.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Висш съдебен съвет .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 В кои градове редуцират най-вече хора  1 Световната банка: България изпада в криза  1 Прогнозират банкрути на към 50% от заведенията  1 Цакат ли ни с по-високи такси куриерите поради COVID-19 --> Пaрите ни  В кои градове редуцират най-вече хора В кои градове редуцират най-вече хора  Световната банка: България изпада в криза Световната банка: България изпада в криза  Прогнозират банкрути на към 50% от заведенията Прогнозират банкрути на към 50% от заведенията  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Трагедията в Италия не е инцидентна. Защо - Теми в развиване | Vesti.bg Трагедията в Италия не е инцидентна. Защо - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> <strong> Българска академия на науките </strong> създава <strong> българска ваксина </strong> против <strong> COVID-19 </strong> <br>
Българска академия на науките създава българска ваксина против COVID-19
 DW: Лъже ли Пхенян за ковид? DW: Лъже ли Пхенян за ковид?  Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Последни  Висш съдебен съвет приключва контракта с компанията, поддържала компрометираната система за делата Висш съдебен съвет приключва контракта с компанията, поддържала...  107-годишна жена се излекува от COVID-19 107-годишна жена се излекува от COVID-19  Откриха 50 метров див звяр на дъното на океана Откриха 50 метров див звяр на дъното на океана  Снимката е илюстративна Турция освобождава от карантина българските водачи на...  АПИ разгласява интерактивна карта на маршрутите на „ зелените коридори “ АПИ разгласява интерактивна карта на маршрутите на...  618 са доказаните случаи на COVID-19 у нас 618 са доказаните случаи на COVID-19 у нас  „ Един за различен “ тества умеенето за връзка на влюбените „ Един за различен “ тества умеенето за връзка на...  Организация на обединените нации: Пандемията от ковид не е картбланш за тъпчене на правата на индивида Организация на обединените нации: Пандемията от ковид не е картбланш за...  Кристалина Георгиева: Пандемията ще провокира най-тежката криза от Голямата меланхолия Кристалина Георгиева: Пандемията ще провокира...  В Турция коронавирусът излиза отвън надзор В Турция коронавирусът излиза отвън надзор  Той е български ром. И преподава български език в Кобленц Той е български ром. И преподава български език в...  Какво ново занимание би трябвало да опита всяка зодия по време на самоизолация Какво ново занимание би трябвало да опита всяка зодия по време на...  Глобиха министъра на културата, пушил на работното си място Глобиха министъра на културата, пушил на работното си...  Защо загивaт кораловите рифове Защо загивaт кораловите рифове  <p style= Рено Нисан България оказва помощ с 20 коли в борбата с вируса  Само по... възглавница?! Новата фикс идея, която завладя обществените мрежи Само по... възглавница?! Новата фикс идея, която завладя...  „ Галъп ”: Правителството се оправя с ковид за 77% от българите „ Галъп ”: Правителството се оправя с ковид за 77%...  Затишие пред стихия в премиерния епизод на уеб сериала „ Аз съм Изи ” Затишие пред стихия в премиерния епизод на уеб сериала...  Бойко Борисов Борисов: На черква да вървят единствено най-нуждаещите се  <p>Троен конфликт за оцеляване в Hell&rsquo;s Kicthen България</p> Троен конфликт за оцеляване в Hell’s Kicthen... Всичко от през днешния ден Виц на деня Отивам до данъчното и ги запитвам: - Аз по кое време мога да си взема отпуск? Гледа ме очилата лелка и ми вика: - Госпожо, но вие… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Екстремният фотограф Ивайло Дончев: Вдъхновява ме свободата, адреналинът и възприятието да се усещаш жив  Проф. Кантарджиев: Пик на болестта може да чакаме в края на април Проф. Кантарджиев: Пик на болестта може да чакаме в края на април  80-годишна баба подари цялата си пенсия на болничното заведение в Исперих  Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът  Борисов показа мобилно приложение за ковид  Българката, разкрила пред света историята на София Водещи вести  Кристалина Георгиева: Пандемията ще провокира най-тежката криза от Голямата меланхолия Кристалина Георгиева: Пандемията ще провокира най-тежката криза от Голямата меланхолия  Световната банка: България ще потъне в криза Световната банка: България ще потъне в криза  В Турция коронавирусът излиза отвън надзор В Турция коронавирусът излиза отвън надзор  107-годишна жена се излекува от COVID-19 107-годишна жена се излекува от COVID-19  Бойко Борисов Няма да се върви за Благодатния огън в Йерусалим, няма да се раздават върби за Цветница  <p>Купете и ще помогнете!</p> Grabo.bg с акция в поддръжка на българската стопанска система и заетостта  Откриха 50 метров див звяр на дъното на океана Откриха 50 метров див звяр на дъното на океана  Мария Сбиркова Когато търсим избавление в хладилника (ВИДЕО)  Организация на обединените нации: Пандемията от ковид не е картбланш за тъпчене на правата на индивида Организация на обединените нации: Пандемията от ковид не е картбланш за тъпчене на правата на индивида  АПИ разгласява интерактивна карта на маршрутите на „ зелените коридори “ АПИ разгласява интерактивна карта на маршрутите на „ зелените коридори “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР