България води разговори с Швеция за ваксината на Novavax. Това

...
България води разговори с Швеция за ваксината на Novavax. Това
Коментари Харесай

Сербезова: България води разговори с Швеция за ваксината Novavax

България води диалози с Швеция за имунизацията на Novavax . Това стана ясно по време на чуването на здравния министър Асена Сербезова пред депутатите в Народното събрание. 

Тя изясни, че с държавно решение от 11 август 2021 година България се е отказала да взе участие в предварителното закупуване на сполучлива ваксина против ковид за държавите-членки от Европейски Съюз, подписано сред Европейска комисия и Novavax .

" При взимане на решението е взето поради, че са обезпечени количества от 4 разнообразни ваксини против ковид , които надвишават доста желанието на популацията да се имунизира ". Така Сербезова отговори от парламентарната естрада на въпрос на Костадин Ангелов по отношение на обезпечаване на имунизацията Novavax.

България е влезнала в диалози с Швеция за приемане на имунизацията на Novavax . Това може да стане посредством закупуване или посредством подаяние от друга европейска страна , изясни Сербезова.

Сербезова заяви, че доцент Радосвет Горнев към този момент не е изпълнителен шеф на болница " Лозенец " , където са открити нарушавания. Считано от 19 януари болничното заведение има нов шеф. Така министърът на опазването на здравето отговори на въпрос на Ангелов по отношение на противозаконни дейности и корист с обществени средства на изпълнителния шеф на болница " Лозенец ".

Костадин Ангелов упрекна някогашния длъжностен министър Стойчко Кацаров , че е бил осведомен за злоупотребите, само че не е подхванал нищо.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР