България влиза в пандемията COVID-19 с изходно висока смъртност. Това

...
България влиза в пандемията COVID-19 с изходно висока смъртност. Това
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: България влиза в пандемията COVID-19 с изходно висока смъртност

България влиза в пандемията COVID-19 с изходно висока смъртност. Това съобщи здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов
Той отвърна на доктор Георги Михайлов, народен представител от Българска социалистическа партия, че връх в смъртността имало и да вземем за пример през 2002 година – вие тогава управлявахте, само че не променихте това, нали? Ангелов разгласи нападките за смъртността за влизане в предизборна акция.
Припомняме, че малко по-рано през днешния ден Ангелов отново на здравна комисия сподели: " Може да звучи нескромно, само че ние се справихме сполучливо и с третата вълна ".
 Официално: Епидемичната конюнктура се удължава с месец Официално: Епидемичната конюнктура се удължава с месец
Извънредната епидемиологична конюнктура поради пандемията от Covid-19 се удължава до края на май, реши кабинетът в оставка. 83 милиона лв....
В България липсва сериозна профилактична стратегия , с която да се трансформират демографските индикатори на страната, настоя здравният министър. На първо място българите умират от инфаркти, на второ – от инсулти. Затова българското държавно управление почнало самодейност за основаване на специфичен център, с който да има – в границите на час, което да избави хиляди животи.
На трето място по смъртност са онкологичните болести, сподели Ангелов.
Ангелов предлага и профилактични стратегии за диагностика на разнообразни типове рак, като за рака на гърдата да има наложително въвеждане на мамографията след избрана възраст при дамите.
Здравната комисия реши още да има нов избор на - месец, откакто състезанията за множеството от тях към този момент минаха. Депутатите одобриха на първо четене законопроекта на Мая Манолова, който предлага промени в Закон за лечебните заведения, както и в този за обществените предприятия.
 Здравната комисия ще реши за пушенето на закрито Здравната комисия ще реши за пушенето на закрито
Здравната комисия в Народното събрание ще преглежда предлагането за отпадане на тоталната възбрана за пушене на закрито. Вчера противоречивите промени...
Идеята е лечебните заведения да излязат от листата с обществени предприятия, а изборът на шефовете да прави здравният министър след конкурс. Ако предлагането мине и в зала, здравният министър ще би трябвало да организира нови състезания в идните два месеца.
Депутатите взеха решение още да се промени и пандемичният проект за битка с епидемията от Коронавирус, като в него залегнат съответни параметри. Спрямо тях ще се одобряват съответни ограничения или ще се анулират. Проф. Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев обясниха, че в пандемична конюнктура е мъчно да се посочат точни параметри, които да дават тенденция за ограниченията. " Не сме срещу подобен документ, това би било потребно. Но в света няма подобен документ, който да споделя какво и по кое време да се прави ", сподели още доцент Кунчев.
Още по тематиката :
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР