България високо цени позитивния диалог между Южна и Северна Корея

...
България високо цени позитивния диалог между Южна и Северна Корея
Коментари Харесай

Президентът Радев похвали диалога между двете Кореи и се снима с посланиците им

България високо цени позитивния разговор сред Южна и Северна Корея и напъните им доближаване и подсилване на мира на Корейския полуостров, съобщи президентът Румен Радев пред организация Йонхап преди работна среща с посланици от страни от Азия в България. 

Току-що направихме фотография, на която сме дружно с посланиците на Република Корея и Корейската народно-демократична република (КНДР), която съгласно мен има исторически символизъм, съобщи още Румен Радев, представен от прессекретариата на президента.

Президентът поздрави институциите и народа на Южна Корея и за отличната организация на Зимните олимпийски игри в Пьончан и за триумфа им да употребяват този мотив като „ мощен политически инструмент “ за насърчаването на разговора сред двете Кореи.

В отговор на въпрос за вероятностите за задълбочаване на  двустранните връзки сред България и Южна Корея, президентът Радев оцени високо резултатите от визитата на министър-председателя Ли Нак-йон през есента на м.г. у нас. И възобнови поканата си към своя сътрудник Мун Дже-ин да посети страната ни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР