България високо цени позитивния диалог между Република Корея и Корейската

...
България високо цени позитивния диалог между Република Корея и Корейската
Коментари Харесай

Президентът: България високо цени позитивния диалог между Република Корея и КНДР

България високо цени позитивния разговор сред Република Корея и Корейската народно-демократична република и напъните за доближаване и подсилване на мира на Корейския полуостров, принос за което имат и двете страни. Това съобщи президентът Румен Радев пред организация " Йонхап нюз " преди работна среща с посланици от страни от Азия в България.

Току-що направихме фотография, на която сме дружно с посланиците на Република Корея и Корейската народно-демократична република, която съгласно мен има исторически символизъм, съобщи още Румен Радев и добави, че интернационалната общественост би трябвало да поддържа разговора за развиването на другарски връзки сред двете страни.

Държавният глава поздрави институциите и народа на Република Корея и за отличната организация на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг и за триумфа им да употребяват този мотив като „ мощен политически инструмент " за насърчаването на разговора сред Република Корея и Корейската народно-демократична република.

В отговор на въпрос за вероятностите за следващо задълбочаване на двустранните връзки сред България и Република Корея, президентът Радев оцени високо резултатите от визитата на министър-председателя Ли Нак-Йон през есента на м.г. у нас. „ Имахме доста ползотворни диалози за развиване на двустранното партньорство в доста сфери - промишленост, вложения, търговия, осведомителни технологии, автомобилостроене, туризъм, просвета и обучение и би трябвало да работим за реализирането на този капацитет ", съобщи Румен Радев. Държавният глава възобнови поканата си към своя сътрудник президента на Република Корея Мун Дже-ин да посети страната ни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР