България вече няма прекомерни макроикономически дисбаланси, каквито се наблюдаваха в

...
България вече няма прекомерни макроикономически дисбаланси, каквито се наблюдаваха в
Коментари Харесай

Какво точно означава за нас докладът на ЕК, за който съобщи днес Бойко Борисов

България към този момент няма несъразмерни макроикономически несъответствия, каквито се следиха в интервала 2015-2017 година Това излиза наяве от оповестения през днешния ден отчет в подтекста на Европейския учебен срок за съгласуваност на икономическите, фискалните и обществените политики, за който по-рано денем заяви министър председателят на България Бойко Борисов.

Според днешното известие България реализира прочут прогрес в осъществяването на характерните рекомендации, отправени през 2017 година, оповестиха от Европейска комисия, написа Вести.

Безработицата понижава на 6,3%, което понижение от над два пъти по отношение на 2013-та когато процентът на незаетите беше 13 на 100. Цените се повишават след дълъг периодна дефлация.
Годишната инфлация на потребителските цение била 1.2% през 2017 година заради мощното вътрешно търсене, написа още в отчета. И се отбелязва - икономическият напредък остава мощен, само че догонващ и по-бавен по отношение на останалите страни-членки.
През 2017-а Еврокомисията сложи под засилено наблюдаване 12 страни, в които се регистрират съществени несъответствия и огромни опасности при вероятно разтърсване. Сред тях беше и България.
Сега в отчета за 2017-а се показва, че в 11 от тези държави-членки несъответствия не са преодолени, само че несигурността към този момент е по-малка. Единствено Словения минава към " зелената " група на страните със постоянна и уравновесена стопанска система.
В отчета се регистрира усъвършенстване в стабилността на банковия бранш, само че се отбелязва, че там би трябвало да бъдат положени още старания.
Критики в отчета има към,образователната система за хората в неравностойно състояние, неравноправие на приходите, високият към момента дял на хората в риск от беднотия, младежката безработица,въздействието на обществените помощи, цифровите умения.  View image on Twitter
Европейската комисия разгласява през днешния ден своя годишен разбор на икономическата и обществената обстановка в страните членки, в това число разбор на напредъка при осъществяването на характерните за всяка страна рекомендации и оценка на вероятните несъответствия.
Европейската стопанска система нараства със постоянни темпове и позитивните стопански вероятности са придружени от възстановяване на пазара на труда и обществената обстановка.
Тези развития са резултат от подхванатите от страните членки през последните години промени и дават опция за в допълнение усилване на устойчивостта на стопанските системи и обществата на Европейски Съюз.
Въпреки това изгодите от възобновяване не са разпределени еднообразно в обществото и структурните недостатъци пречат на растежа и доближаването в някои страни членки. Ето за какво страните от Европейски Съюз би трябвало да се възползват от актуалната позитивна динамичност, с цел да укрепят в допълнение основите на своите стопански системи.
Днешните отчети за 27 страни (за всички страни членки като се изключи Гърция, за която се ползва стратегия за поддръжка на стабилността) съдържат годишния разбор на службите на Комисията на икономическото и общественото състояние в страните членки, включително на напредъка при осъществяването на характерните за всяка страна рекомендации през годините.
За първи път в отчетите по страни се слага особено акцентиране върху консолидираното на целите на Европейския дирек на обществените права, провъзгласен през ноември 2017 година
Тази година се слага съответен акцент върху анализирането на провокациите във връзка с уменията и метода, по който действат мрежите за обществена сигурност на национално ниво.
Днес Комисията одобри също и работната стратегия за 2018 година на Програмата за поддръжка на структурните промени (ППСР), по която на страните членки ще бъде предоставяна поддръжка за провеждането на промени. През 2018 година от тази поддръжка ще се възползват над 140 плана в 24 страни членки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР