България вече има ново - служебно правителство, назначено от президента

...
България вече има ново - служебно правителство, назначено от президента
Коментари Харесай

Радев представи кабинета и обяви, че очаква съпротива от статуквото

България към този момент има ново - служебно държавно управление, назначено от президента Румен Радев . Това се случи откакто партиите в 45-ото Народно заседание не съумяха да излъчат кабинет.
Премиер е, а вицепремиери -, и.
В гербова зала на президентството през днешния ден се състоя и представянето на целия кабинет.
В началото на церемонията президентът съобщи, че страната сега излиза от интервал на авторитаризъм и корупция . " Възроди се духът на парламентаризма и свободно слово, пропука се омертата, на която се крепеше управническия модел ", съобщи Радев.
Той добави, че Народното събрание не е сбъднал упованията на хората за ново държавно управление - това е урок за всички партии, в навечерието на новата предизборна акция.
Своето държавно управление той показа като " кабинет на демократичното единодушие ". В него имало " хора от левицата, центъра и десницата, политически неутрални професионалсти, потвърдени админи, бизнесмени и изразители на публичното неодобрение, персони от университетските среди ".
Задачите на министрите щели да бъдат война на купения избор, да разкрие същинската картина за положението на страната и да направи първа крачка към подсилване на държавността. Радев добави, че министрите ще срещат опозиция на статуквото. " Отиващото си държавно управление изцеди хазната със противоречиви планове и предизборни разходи ", сподели той.
След това президентът изреди главните цели пред неговия кабинет - битка с пандемията, имунизиране, по проекта за резистентност, нововъведения, нови технологии, битка против сечта и планинско избавяне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР