България възнамерява да развива активно сътрудничество с Русия в областта

...
България възнамерява да развива активно сътрудничество с Русия в областта
Коментари Харесай

България ще работи активно с Русия в областта на туризма

България има намерение да развива интензивно съдействие с Русия в региона на туризма и го прави оценка като стратегически значимо. Това излиза наяве от изявление на министъра на туризма Николина Ангелкова за съветската организация ТАСС, осведоми БГНЕС.

„ Руският туристически пазар е доста огромен и точно затова Русия за мен персонално постоянно е била стратегически сътрудник и най-важният туристически пазар. Отношенията с съветските сътрудници са извънредно положителни и аз им благодаря за поддръжката на всички политически нива “, акцентира тя.

Ангелкова споделя пред съветската телеграфна организация, че преди няколко седмици дружно с български депутати е посетила Москва, където е провела „ доста потребни договаряния “.

„ От септември туристическият бранш в Русия мина под шапката на Министерството на икономическото развиване. Планирахме цяла серия взаимни мероприятия, а сега прецизираме нашите взаимни проекти. Планираме да проведем няколко взаимни българо-руски стопански форума, отдадени на туризма. През април би трябвало да се организира общо заседание на Асоциацията на съветските туроператори в България, ще бъдат проведени няколко осведомителни турове, с цел да могат съветските сътрудници на място да се срещнат с българския туристически артикул. Добре знае се, че клиентите на съветския пазар вземат решението за пътуванията в последния миг, а водещият аршин за доста от тях е цената на почивката. Нашите съществени съперници, които са и наши сътрудници – Турция, Сърбия, Тунис, Египет, Гърция, Кипър и Хърватия, употребяват механизми за директна поддръжка за бранша, което ние, за жалост, не можем да предложим “, означи Ангелкова. И акцентира, че за представителите на българския туристически пазар е значимо да се откри оптималната форма за съдействие с съветските сътрудници. Тя се надява, че в скоро време България ще стане конкурентноспособна в цялостния смисъл на тази дума, наблягайки, че към този момент са открити контакти с новото управление на „ Ростуризъм ”.

Ангелкова ще посети Москва от 9 до 11 март и ще подпише серия от съглашения за съдействие с представителите на шест съветски района. „ Ще се постараем да осигурим своето огромно наличие на цялата територия на Руската федерация “, даде обещание министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР