България върви към еврозоната. Това каза зам.-председателят на ЕК, отговарящ

...
България върви към еврозоната. Това каза зам.-председателят на ЕК, отговарящ
Коментари Харесай

Зам.-председателят на Европейската комисия разкри: България върви към еврозоната!

България върви към еврозоната. Това сподели зам.-председателят на Европейска комисия, отговарящ за еврото и обществения разговор Валдис Домровскис по време на представянето на Специфичните за България рекомендации в границите на Европейския учебен срок 2017, съобщи организация „ Фокус “. „ Най-напред бих желал да благодаря на представителството на Европейска комисия тук в София за това, че провежда днешното събитие. Трябва да се водят такива полемики, с цел да се подсигурява резистентен напредък в цяла Европа. Европейският учебен срок сякаш е доста добра рамка, с цел да може да се насочват напъните на страната в тази област. Икономическото съдействие е извънредно значимо. Трета поредна година представяме характерните рекомендации в България. На всички държави-членки им следва растеж. Що се отнася до заетостта, броят на заетите пораства. Броят на заетите лица в стопанската система в работоспособна обаче възраст понижава. Европейските стопански системи би трябвало да станат все по-конкурентоспособни и новаторски, с цел да може всички жители да усетят персонално възобновяване на стопанската система. Заложени са съответни цели за икономическата политика “, съобщи той.

По думите му от 2015 година има много огромни несъответствия в стопанската система. „ Те се отнасят и за корпоративния дълг, който е много висок. От друга страна българските управляващи в отговор на рекомендациите от 2016 година във връзка с пенсионния бранш България предприе ограничения. Има много високо равнище на неуредени задължения. Мерките, които би трябвало да бъдат взети в банковия бранш би трябвало да се подхващат по-бързо. Що се отнася до събираемостта на задълженията, считам, че там нещата също ще бъдат усъвършенствани. Все още пред България стоят доста огромни структурни промени. Друг значим детайл е транспарантният механизъм за постановяването на минималната работна заплата. Вярно е, че се усили, само че все пак рекомендациите датират от предходните години. България би трябвало да позволи някои провокации в региона на финансовия бранш и застраховането “, добави Домбровскис.

„ Също по този начин животът на популацията в слаборазвитите селски региони би трябвало да бъде усъвършенствано. В региона на опазването на здравето също има какво още да се направи. България би трябвало да продължи да извършва промените, които към този момент са почнали в региона на публичните поръчки. Има капацитет да бъде донесен капацитет за цялото общество. Тези провокации са доста огромни, само че могат да бъдат позволени с техническата поддръжка и програмата за структурни промени. Досега считам, че българските управляващи постоянно са проявявали съгласие, тъй че чакаме и бъдещото съдействие от българските управляващи “, изясни той.

За еврозоната Домбровскис уточни, че има номинални обменни критерии. „ Обсъждахме този въпрос. Някои аспекти наподобяват сносно. Вие вървите към еврозоната. Необходимо да се присъедините към механизма за обменните курсове “, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР