България, Унгария и Швейцария са отказали да подпишат обща позиция,

...
България, Унгария и Швейцария са отказали да подпишат обща позиция,
Коментари Харесай

България отказала обща позиция за спорта с 35 държави срещу Русия и Беларус

България, Унгария и Швейцария са отказали да подпишат обща позиция, съгласно която се стопират правата на състезатели от Русия и Беларус във всички типове спорт, това оповестява уеб сайтът insidethegames.biz.

Министрите на спорта от 35 страни, в това число 25 от Европейския съюз, както и Япония и Съединени американски щати са подписали решението.

Групата на министрите на спорта също предложи всеки, който е тясно обвързван с съветската или беларуската страна, по-специално държавни чиновници, да бъде отхвърлен от всевъзможни позиции на въздействие в спортните организации.

Това стопира Русия и Беларус да бъде хазаин на огромни спортни събития, както и спортистите от двете страни да се състезават в чужбина.

Новата обща позиция се основава на резолюцията от март и гласи, че всеки състезател от Русия или Беларус, на който е разрешено да се състезава в интернационалните надпревари, би трябвало да прави без национални флагове, знаци или химни - и техните обществени изказвания да бъдат следени, с цел да се подсигурява, че демонстрират неутралитет и не претендират, че да бъде представител на съветската или беларуската страна.

Норвегия, Обединеното кралство, Лихтенщайн и Исландия поддържаха последната взаимна позиция, дружно с Канада, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Япония и Съединени американски щати.

Членовете на Европейски Съюз, които са подписали са - Австрия, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция.Русия назовава офанзивата " специфична военна интервенция " и твърди, че се стреми да " денацифицира " Украйна - изказване, необятно отхвърлено като фиктивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР