България цени високо отношенията си с Япония, както и своите

...
България цени високо отношенията си с Япония, както и своите
Коментари Харесай

Румен Радев: България цени високо отношенията си с Япония

" България цени високо връзките си с Япония, както и своите другари в страната, които работят за тяхното развиване и подсилване ", това съобщи президентът Румен Радев на гала в българското посолство в Токио, на която бяха удостоени с български висши държавни оценки японски държавници за приноса им за одобряване на двустранните връзки и партньорството сред България и Япония.



Румен Радев акцентира на церемонията, че през миналите десетилетия връзките сред България и Япония са прераснали в споделено другарство и се развиват на основата на взаимноизгодно съдействие. Япония е измежду страните оказали най-голяма поддръжка на България по време на прехода. Президентът изрази и признателността си за поддръжката, която Япония оказва за подготовката на български спортисти, които ще показват страната ни на Олимпийските игри в Токио през 2020г.

Държавният глава удостои с медал „ Мадарски конник “ първа степен Тошимицу Мотеги, министър на външните работи на Япония и ръководител на Групата за другарство с България в Долната камара на Народното събрание, за неговите огромни заслуги за укрепването и развиването на връзките на другарство и съдействие на страната ни с Япония. С медал „ Мадарски конник “ първа степен беше почетен и Хироми Йошида – досегашен ръководител на Групата за другарство с България в Горната камара на Народното събрание.

Ордени „ Мадарски конник “ втора степен получиха министърът на реконструкцията на Япония и общоприет секретар на Групата за другарство с България в Долната камара на Народното събрание Кадзунори Танака и Джуничи Ишии народен представител и общоприет секретар на Групата за другарство с България в Горната камара на Народното събрание.



Генералният шеф на Японско-българската асоциация и общоприет шеф на Японско-българската фондация Акико Игая беше удостоена с медал „ Стара планина “ втора степен за извънредно огромните й заслуги за укрепването и развиването на двустранните другарски връзки и съдействието с Япония.



В икономическите връзки сред България и Япония има огромен капацитет за развиване, както и във връзка с контактите сред хората предвид на идното осъществяване на най-големия състезателен конгрес през 2020 година - Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио, акцентира от своя страна министърът на външните работи на Япония Тошимицу Мотеги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР