България трябва да превърне иновациите в национална политика. Това каза

...
България трябва да превърне иновациите в национална политика. Това каза
Коментари Харесай

Румен Радев: ​България трябва да превърне иновациите в национална политика

България би трябвало да трансформира нововъведенията в национална политика. Това сподели президентът Румен Радев, който взе участие в 15-ия народен иновационен конгрес „ Иновации и стопански напредък ".

 © БГНЕС
Той връчи огромната премия и отличи спечелилите в Националния конкурс „ Иновативно дружество на годината ". Държавният глава акцентира, че нововъведенията са основен инструмент за устойчивото развиване, отражение на националните упоритости за бъдещето и най-много на успеваемостта на взаимоотношение сред държавните институции, бизнеса, науката и образованието. По думите му Европа изостава от международните иновационни водачи - Съединени американски щати, Китай, Япония, Корея, където нововъведенията са национална политика.
Румен Радев - президент на Република България: Аз постоянно на всички места, където вземам участие в интернационалните конгреси, упорствам за отмерено систематизиране на просветителната и научна инфраструктура и стратегия, тъй като това е най-хубавият метод за доближаване и за реализиране на параметрите на устойчивото развиване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР