България тази година повишава разходите за отбрана със 7,49 на

...
България тази година повишава разходите за отбрана със 7,49 на
Коментари Харесай

НАТО: България повишава разходите за отбрана със 7,49 на сто спрямо миналата година

България тази година покачва разноските за защита със 7,49 на 100 по отношение на данните за предходната година. Това сочат оценки на НАТО, показани през днешния ден.

Тази година нашата страна ще отдели за защита 1,67 на 100 от Брутният вътрешен продукт. От 30-те страни в алианса единствено Съединени американски щати, Гърция, Полша, Литва, Естония, Англия и Латвия към този момент са постигнали задачата отбранителните разноски да бъдат равни на два % от Брутният вътрешен продукт, демонстрират данните.

Нашата страна влага 22,6 на 100 от средствата за защита за обезпечаване на съоръжение. Повечето страни от НАТО, както нашата, извършват задачата 20 на 100 от военните разноски да бъдат предопределени за средства за защита.

За осма поредна година се следи растеж на отбранителните разноски в алианса, съобщи на конференция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той означи, че още 19 страни от пакта до края на годината се планува да реализират военни разноски, равни на два % от Брутният вътрешен продукт и отсега нататък това ще бъде минимумът, който се чака от съдружниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР