България става все по-добра в икономическо развитие. Това каза министър-председателят

...
България става все по-добра в икономическо развитие. Това каза министър-председателят
Коментари Харесай

Борисов: Българската икономика се подобрява

България става все по-добра в икономическо развиване. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов, съобщи „ Фокус “.
„ Ако би трябвало да мерим политиците по нещо, то е какъв брой вътрешен артикул могат да провеждат в своите страни и какъв брой по-късно се разпределя на глава на популацията. Икономиката се трансформира. Имаме към този момент над 6% експорт повече и то в новаторските технологии, машиностроене - в сфери, които не са на услуги, а в действителното произвеждане. Завод след цех се появява. Това се дължи на хилядите работни места “, разяснява министър председателят.
„ Само преди няколко седмици излязоха новите изследвания, които демонстрират стабилността и това, което има България към днешна дата е постоянна вероятност. 10% плосък налог и 20% Данък добавена стойност - идеално за вложители. Това ще продължи до момента в който ние управляваме. Под 6% е безработицата “, съобщи министър-председателят.
Бойко Борисов означи, че външният дълг на страната е 25% от Брутният вътрешен продукт и по този индикатор е на трето място в Европа. „ Мисля, че и в това отношение България е за образец. И то в бюджетен остатък. Умишлено държим, с цел да имаме опция да смъкваме дълга, тъй като до края на годината ще го създадем на 24%, най-много 25%, което дава по-големи вероятности за влизането в Еврозоната. Не се ръководи елементарно в този див популизъм, който е обхванал и света, и България. Може да се спрем на това, което е плюс и това са безспорни обстоятелства “, разяснява той.
Премиерът сподели още, че се работи и по инфраструктурата в страната. „ Опитайте се да си визиите по какъв начин от Пловдив отидете през „ Струма “ до Солун за часове. Прекрасни места за вложители има, прелестни места да се развиват цехова, да се развият производствата, да се уголемяват производствата, туризъм, естествени запаси и енергийната сфера. Пренос на ток, транспорт на газ. Какво повече би желал бизнесът? “, разяснява Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР