България стана 40-ият потребител на AMRAAM в света, след като

...
България стана 40-ият потребител на AMRAAM в света, след като
Коментари Харесай

Raytheon: България избра ракета AMRAAM за отбрана въздух-въздух

България стана 40-ият консуматор на AMRAAM в света , откакто европейската страна неотдавна подписа съглашение за закупуване на ракетата от Военновъздушни сили на Съединени американски щати посредством контракт за външни военни продажби.

Това писмо за оферта и приемане разрешава на държавното управление на Съединени американски щати да стартира договаряния за контракти с Raytheon Missiles&Defense, бизнес на Raytheon Technologies, за произвеждане на неразкрито количество ракети , оповестява компанията на своя уеб страница.

" AMRAAM обезпечава невиждано въздушно предимство на водачите, като им дава решаващо преимущество в небето ", разяснява Пол Фераро, вицепрезидент на Raytheon Missiles & Defense`s Air Power.

" Оръжието доста ще усъвършенства способността на България да се пази против напреднали закани. "

AMRAAM е ракета с двойна роля , предлагаща оперативна еластичност в уговорките въздух-въздух и наземни изстрелвания . В ролята на въздух-въздух, разширената секция за интензивно ориентиране на оръжието и дизайн му разрешават бързо да намира цели в най-предизвикателните среди.

AMRAAM е най-усъвършенстваната, потвърдена в битка ракета за въздушно владичество .

С повече от 30 години планиране, усъвършенствания, тестване и произвеждане, ракетата AIM-120 продължава да дава отговор на условията на бойните самолети при всевъзможни метеорологични условия и отвън обсега на образния обсег. Неговите благоприятни условия са изцяло демонстрирани в над 4800 теста и повече от 10 бойни победи въздух-въздух .
 Със 100 млн. лв. строим писти за новите изтребители Ф-16
Със 100 млн. лв. строим писти за новите изтребители Ф-16

Те ще се употребяват и от сегашните бойни самолети във Военновъздушни сили

Припомняме, на 10 юли 2019 година министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха, договорите отидоха в Народното събрание за ратификация. Сделката не бе утвърдена от Българска социалистическа партия, " Воля " и " Атака ".

На 15 юли държавното управление актуализира бюджета поради закупуването на изтребителите.В законопроекта се планува и с 1,829 милиарда лева до 2,228 милиарда лв..

На 23 юли за покупка на осем изтребителя Ф-16. Мотивите на президента бяха настояването стратегическите решения, свързани с защитата и националната сигурност да се взимат с необятен консенсус и поддръжка.

След това Радев посочи, че в договорката, реализирани в това число и с подражаване на нов дълг, слагат под въпрос опциите за краткотрайно обезпечаване на на самолетите.

На 26 юли, в Народното събрание бе върху четирите закона за придобиване на изтребителя Ф-16 от Съединени американски щати.
 Договорите и законите за Ф-16 минаха
Договорите и законите за Ф-16 минаха

Президентът няма да постанова и несъгласие върху отпадането на машинното гласуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР