България спира вноса на руски суров петрол, който в момента

...
България спира вноса на руски суров петрол, който в момента
Коментари Харесай

България спира вноса на руски суров петрол, реши НС на Първо четене

България стопира вноса на съветски недопечен нефт, който сега се употребява от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД. Това взеха решение депутатите, като одобриха на първо четене промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения към Русия поради войната в Украйна.

" ЗА " гласоподаваха 122-ма народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, до момента в който 43-ма от партия " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ се оповестиха срещу съобщи БНР.

Сред вносителите на предлагането са Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов и Делян Пеевски. С него на процедура българското държавно управление би трябвало да приключи потреблението на дерогацията, позволяваща ни да внасяме съветски нефт до края на 2024 година

Опозиция и подкрепящи ръководството взаимно се упрекнаха в дейности под непознат напън. Според Румен Гечев от Българска социалистическа партия работата на рафинерията, която държи 40% от пазарния дял у нас, ще бъде блокирана и това ще ощети българските жители.

" Защо вие не изпълнявате решенията на Европейската комисия? Ами тъй като " Козяк " е наредил на някои хора. " Козяк " се смее, а ние плащаме. Докато има такива простаци, до момента в който има такива майкопродавци, българският народ ще заплаща. Цените на бензина почнаха да порастват и на дизела и те ще порастват още повече. Сега ще ударим и цялата стопанска система с петролните артикули. Срам и срам ".

Отговорът на Хамид Хамид от Движение за права и свободи:

" Днес тук от вас приказва госпожа Митрофан, а не професор Гечев. Не е правилно и е мит, че тази рафинерия може да работи единствено с съветски нефт. А аргументът ви, че цените ще скочат, също, съгласно мен, не е заможен, тъй като сега, когато работим единствено с съветски нефт, цените са замръзнали и падат ли? Не, цените отново скачат, професоре ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg