България спечели злато на Европейското първенство по вдигане на тежести

...
България спечели злато на Европейското първенство по вдигане на тежести
Коментари Харесай

Злато за България на ЕП по щанги за 20-годишни

България завоюва злато на Европейското състезание по повдигане на тежести за младежи до 20 година Ангел Русев стана първенец в дуела и сграбчи още два медала в кат. 55 кг – бронз в изхвърлянето и злато в изтласкването. Първенството в румънската столица е подготовка за олимпийските игри в Токио идващото лято.

В изхвърлянето българинът направи три съвършени опита на 99, на 105 и на 107 кг, като с това си обезпечи бронза на 3 кг от румънеца Лука и на 4 кг от арменеца Мхитарян. В изтласкването Русев стартира с триумф от 132 кг, по-късно добави нови 4 кг, с които събра шампионския си дуел 243 кг. Вече обезпечил си златото, в последния опит Ангел постави още 11 кг на щангата и опита без триумф да усъвършенства международния връх със 147 кг.

Русев е щангист № 1 на България за 2018 година, той е от русенската школа с треньори Кръстина и Радослав Атанасови. Миналата година стана европейски първенец до 17 година, а при мъжете се подреди пети на континенталното състезание и шести на международното в Ашхабад, където усъвършенства пет международни върха, напомня интернет страницата на БФВТ www.wfbulgaria.com.

Също при 20-годишните Надежда Мей-Нгуен се класира на еврошампионата в Букурещ пета в кат. 49 кг с дуел 159 кг (68 и 81), а при най-леките в кат. 45 кг Стиляна Маринова остана шеста с 131 кг (58 и 73).

Утре на европейското в румънската столица нямаме представители, а в понеделник на подиума излизат при 20 годишните в кат. 67 кг Валентин Генчев и европейският вицешампион за мъже от предходната година Стилян Гроздев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР