България спечели трети златен медал в двубоите на продължаващото в

...
България спечели трети златен медал в двубоите на продължаващото в
Коментари Харесай

Трето злато за България на европейското първенство по вдигане на тежести

България завоюва трети златен орден в дуелите на продължаващото в Москва европейско състезание по повдигане на тежести за мъже и дами. В кат. до 61 кг Стилян Гроздев си обезпечи купата с дуел 296 кг.

21-годишният българин респектира конкуренцията още в изхвърлянето с трите си съвършени опита на 130, 134 и 136 кг, с което сграбчи златото в придвижването. След почивката Стилян имаше компликации на първата тежест 156 кг, само че във втората с големи старания и воля подвигна 157 кг, а в третата подвигна с класа 160 кг.

Това бе задоволително за златото в дуела и среброто в изтласкването след германеца Джон Мау със 162 кг. Среброто в крайното класиране бе за грузинеца Шота Мишвелидзе с 290 кг, а бронзът за турчина Ферди Хардал с 287 кг.

Стилян Гроздев е ученик на извънредно продуктивната в последно време русенска школа в щангите с треньори Кръстина и Радослав Атанасови. Първият му огромен триумф бе среброто на европейското до 20 година в Клейпеда
(Литва) през 2015 година Година по-късно завоюва две евро трофеи – при 17-годишните в Томисл (Полша) и при 20-годишните в Ийлат (Израел).

Снимка: bul-wrestling.org

Вчера България започва шампионата със злато на Надежда Мей-Нгуен и сребро на Ивана Петрова в при най-леките в кат. 45 кг, а по-рано през днешния ден Ангел Русев сграбчи купата с еврорекорд за юноши в изтласкването на кат. до 55 кг.

Така и тримата представители на русенската школа завоюваха златни медали, а България води във краткотрайното класиране по народи със 7 златни 1 сребърен и един бронзов медали.

Междувременно с дуел 187 кг Мая Иванова се подреди девета в кат. 55 кг. Утре на европейското в съветската столица ще се показват двама наши щангисти. В кат. 67 кг ще подвигат Валентин Генчев и синът на бронзовия олимпийския медалист от Атланта 1996 Севдалин Минчев - Петър Ангелов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР