България спечели сребърните медали на първенството на Югоизточна Европа по

...
България спечели сребърните медали на първенството на Югоизточна Европа по
Коментари Харесай

България спечели сребърни медали на първенството на Югоизточна Европа по футбол за журналисти

България завоюва сребърните медали на шампионата на Югоизточна Европа по футбол за публицисти в Шиофок, Унгария. Българският народен тим за публицисти започва с 3:1 над Северна Македония, 2:0 над домакините от Унгария и 2:2 с Босна и Херцеговина в груповата фаза на конкуренцията.

В полуфинала родната селекция се наложи с 3:1 над Черна гора, а във финала отстъпи с 2:3 на Молдова. Третото място завоюва Черна гора. На шампионата през 2019 година

България бе в състав Мартин Томанов (Sportal.bg), Йордан Кроснаков (Sportal.bg), Георги Славчев (Нова тв), Георги Георгиев (Нова тв), Петър Мисов (bTV), Светлин Йочев (TV+), Владимир Стоянов ( " България през днешния ден " ) и Найден Тодоров ( " 24 часа " ).

Българските публицисти са трикратни първенци от 8 издания на шампионата за купата, носеща името на огромния Николай Колев-Мичмана. България завоюва и наградата за " Най-добър състезател " за 2019 година, който бе подобаващ от Светлин Йочев.

Купите и медалите бяха връчени от унгарската легенда в спорта, трикратния олимпийски първенец и международен първенец от огромния тим на Унгария по водна топка Гергели Киш.

В Шиофок се организира и 8-ият Конгрес на Асоциацията на спортните публицисти от Югоизточна Европа (SEESJA). През февруари 2020 година, още веднъж в Унгария, само че в Будапеща, ще се организира 83-ият Конгрес на Международната асоциация на спортните публицисти (AIPS). Преди него е и церемонията за връчването на международните награди за спортна публицистика - AIPS Sport Media Awards, като България има седем номинации в другите категории.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР