България спечели рекордните 3 медала на завършилия днес в Италия

...
България спечели рекордните 3 медала на завършилия днес в Италия
Коментари Харесай

Рекордните 3 медала за България от олимпийския фестивал в Италия

България завоюва рекордните 3 медала на приключилия през днешния ден в Италия олимпийски юношески зимен европейски фестивал.

Досега бяхме отвоювали най-вече по две оценки от едно издание, а на следващия ден младите лъвчета се завръщат с три медала – и трите в сноуборда: сребро за Петър Гергьовски в паралелния великански слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на екипен великански слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос.

В последния ден от фестивала в Италия биатлонската ни смесена щафета в състав Йорданка Йончева, Ирина Георгиева, Веселин Велчински и Георги Наумов се подреди на 15-о място (6+16), златото бе за Франция, пред Германия и Италия.

Част от българските участници на фестивала в Италия, измежду които Андреа Коцинова и Иван Иванов, се завръщат в България на следващия ден, 29 януари, с полет през Виена, който се чака на Аерогара София, Терминал 2 в 18.05 ч. Останалите ни медалисти ще пътуват
за други надпревари или се прибират у нас с микробуси.

Медалите на ЗМОФ
Общо 9 – 1 златен, 6 сребърни и 2 бронзови
МястоСпортистзлатосребробронз1993 Аоста (Италия)Евгения Раданова(шорттрек) сребро 1993 Аоста (Италия)Анна Кръстева (шорттрек)  бронз2007 Хака (Испания)Радослав Янков (сноуборд)злато  2009 Счирк (Полша)Владимир Зографски
(ски скок) сребро 2015 Австрия и ЛихтенщайнАлберт Попов
(слалом) сребро 2015 Австрия и ЛихтенщайнАлберт Попов
(гиг. слалом) сребро 2023 ИталияПетър Гергьовски
(сноуборд, гиг. слалом) сребро 2023 ИталияАндреа Коцинова и Тервел Замфиров (сноуборд екипен
великански слалом) сребро 2023 ИталияАндреа Коцинова и Иван Иванов (сноуборд, екипен бордъркрос)  бронз
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР