България следва общата за Европейския съюз тенденция на застаряване на

...
България следва общата за Европейския съюз тенденция на застаряване на
Коментари Харесай

Младите хора в България намаляват и нямат никакъв интерес към политиката

България следва общата за Европейския съюз наклонност на застаряване на популацията. Младите хора непрекъснато понижават, като най-тревожна е наклонността във възрастовата група от 15 до 24 години. Запазва се равнището на миграцията на младежите от дребните обитаеми места към градовете, като повече от три четвърти от младежите живеят в градовете и единствено една четвърт в селата.

Това са част от констатациите в Годишния отчет за младежта за 2019 година, утвърден на днешното съвещание на Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Докладът показва информация за положението на младежта в страната и регистрира подхванатите ограничения от виновните институции, а в него са употребявани данни от Националния статистически институт (НСИ), ЕВРОСТАТ и други национални и интернационалните изследвания.

Наблюдава се наклонност към повишение на броя на завръщащите се младежи в България след довеждане докрай на образованието си в чужбина, демонстрират данните, само че е огромен делът на младежите, които не демонстрират никакъв интерес към политиката и обществено-политическия живот на страната. Докладът регистрира, че българските младежи нямат съществени обществени дефицити. Ключов въпрос по отношение на младежите е знакът за степен на задоволеност по отношение на живота. Данните демонстрират, че 75% измежду младите в България показват, че са изцяло задоволени или по-скоро задоволени от метода си на живот.

Запазва се наклонността за повишение интензивността на институциите във връзка с даването на обществени услуги за деца, младежи и фамилии, ориентирани към поддръжка на уязвими групи, регистрира още документът.

В отчета се натъртва на положителното осъществяване по стратегия „ Спорт за децата в свободното време “, където са осъществени 170 утвърдени плана, по 40 типа спорт в 64 обитаеми места, с сбор участници 7000 деца и младежи. Те са били под управлението на 300 спортни експерти, а финансирането по тази стратегия е в размер на 920 хиляди лева

Данните демонстрират още, че броят на записаните безработни младежи до 29 година през 2019 година е 23 998 средногодишно, с 2 787 по-малко в съпоставяне 2018 година Тенденция на понижение бележи и броят на записаните безработни младежи до 24 година – от 10 023 през 2018 година на 9 231 средногодишно през 2019 година /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР